Mirė Kyjive pašautas Kazachstano vadovybės kritikas | Diena.lt

MIRĖ KYJIVE PAŠAUTAS KAZACHSTANO VADOVYBĖS KRITIKAS

Kazachstano vadovybės kritikas Aydosas Sadykovas (Aidosas Sadykovas), prieš beveik dvi savaites pašautas prie savo namų Ukrainoje, kur jam buvo suteiktas prieglobstis, antradienį Kyjive mirė, pranešė jo žmona.

Natalia Sadykova (Natalija Sadykova) dėl savo vyro mirties apkaltino Kazachstano prezidentą Kassymą-Jomartą Tokayevą (Kasymą Žomartą Tokajevą).

„Aydosas Sadykovas mirė šiandien 3 val. Kyjivo (ir Lietuvos) laiku“, – socialiniame tinkle „Facebook“ rašė N. Sadykova.

„Mano mylimas vyras, mūsų trijų vaikų tėvas, didis kazachų tautos sūnus. Aydosas savo gyvenimą paskyrė Kazachstanui ir mirė kaip kankinys nuo žudikų rankos“, – pridūrė ji.

Moteris buvo automobilyje kartu su vyru, kai jį pašovė du užpuolikai, kurie, pasak Ukrainos prokurorų, kruopščiai suplanavo žmogžudystę ir po išpuolio pabėgo į Moldovą.

„Trylika dienų Aydosas kovojo dėl gyvybės intensyviosios terapijos skyriuje, tačiau stebuklas neįvyko. Jo mirtis gula ant Tokayevo sąžinės“, – savo pranešime teigė N. Sadykova.

K.-J. Tokayevo atstovas spaudai praėjusį mėnesį sakė, kad prezidentas nurodė Kazachstano teisėsaugos institucijoms bendradarbiauti su Ukraina siekiant surasti įtariamuosius, pranešė Rusijos naujienų agentūros.

„Astana yra pasirengusi bendradarbiauti su Ukraina, taip pat ir per Interpolą“, – cituojamas jo atstovas spaudai.

2014 metais A. Sadykovui buvo suteiktas prieglobstis Ukrainoje.

Žmogaus teisių organizacija „Human Rights Watch“ (HRW) paragino atlikti incidento tyrimą.

„Žinia apie išpuolį prieš Sadykovą vidury baltos dienos Kyjivo centre labai sukrečia“, – sakė HRW Europos ir Vidurio Azijos padalinio vadovas Hugh Williamsonas (Hju Viljamsonas).

 

 

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

vagner

nu kas myli kritikus ,niekas,juos naikina kuriems kritika netinka .

Senelis

Karma bus užsakovams, sunki senatve?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS