Miškų gaisrai Portugalijoje: liepsnoja visa šalis | Diena.lt

MIŠKŲ GAISRAI PORTUGALIJOJE: LIEPSNOJA VISA ŠALIS

Atostogautojų pamėgtoje Portugalijoje daugybė miškų gaisrų neleidžia atsikvėpti gyventojams ir ugniagesiams. Ketvirtadienį įvairiose šalies dalyse liepsnojo 11 didelių gaisrų, pranešė civilinė apsauga (ANEPC). Iš viso su ugnimi kovoja 1 900 ugniagesių.

Didžiausių rūpesčių kelia gaisrai Aveire šiaurėje ir Leirijoje šalies centrinėje dalyje, Setubalyje, esančiame už 50 km į pietus nuo Lisabonos, bei Fare pietuose.

„Visa šalis liepsnoja“, - skelbia leidinio „Jornal de Notícias“ antraštė.

Nuo pirmadienio Portugalijoje paskelbtos ekstremalios padėties galiojimas pratęstas iki sekmadienio imtinai, ketvirtadienį sakė ministras pirmininkas Antonio Costa. Šiuo metu šalyje tvyro ir karščiai, trečiadienį termometrų stulpeliai kilo iki 45 laipsnių padalos.

Ką reiškia ekstremali padėtis turistams? Miške, pavyzdžiui, draudžiama kūrenti laužus. Ribojimas buvimas miškuose. Negalima leisti ir fejerverkų.

Gaisrų plitimą Portugalijoje skatina ne tik kelis mėnesius besitęsianti sausra, bet ir stiprus vėjas. Tačiau nemažai gaisrų kilo ir dėl aplaidymo ar tyčios, teigia institucijos. Jau yra sulaikytų asmenų.

Oficialiais preliminariais duomenimis, per šešias dienas nukentėjo mažiausiai 130 asmenų, du jų sunkiai. Liepsnų sunaikinta teritorija artėja prie 100 kvadratinių kilometrų ribos.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Astronomas hidrologas 41-jų tremtinys Romualdas Zubinas

Mokslininkams laikas pažinti LIETUVIO KAUNIEČIO, ROMUALDO ZUBINO, ATRASTUS TREČIĄJĮ BEI KETVIRTĄJĮ ŽEMĖS AŠIES FIZINIUS JUDĖJIMUS! Kas dėl gaisrų, LAIKAS mokslininkams ir PASAULIUI ŽINOTI, kad GAISRAI ŽEMĖJE VYKSTA PERIODIŠKAI KAS 6000 METŲ! PROTĖVIAI JUOS VADINDAVO FAETONTAIS!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS