Modernus Japonijos naikintuvas sudužo Ramiajame vandenyne | Diena.lt

MODERNUS JAPONIJOS NAIKINTUVAS SUDUŽO RAMIAJAME VANDENYNE

  • 1

Japonijos karinių oro pajėgų modernus naikintuvas F-35A sudužo Ramiajame vandenyne per naktinį mokomąjį skrydį, trečiadienį pranešė Gynybos ministerija.

Dalis radarais sunkiai susekamo orlaivio nuolaužų buvo ištrauktos iš vandens, bet pilotas tebėra dingęs. Amerikiečių gamybos naikintuvas dingo iš radarų ekranų prie Aomorio prefektūros rytinių krantų. Japonijos savigynos pajėgos informavo, kad vėlai antradienį buvo rasta lėktuvo nuolaužų.

Lėktuvas dingo praėjus apie pusvalandžiui po pakilimo iš Misavos oro pajėgų bazės kartu su kitais trimis F-35A treniruotis atremti naikintuvų ataką.

Gynybos ministras Takeshi Iwaya (Takešis Ivaja) žurnalistams sakė, kad sudužimo priežastis kol kas nežinoma. Pasak jo, kitų 12 šio tipo naikintuvų, dislokuotų Misavos bazėje, skrydžiai bus sustabdyti.

Dingęs pilotas yra vyresnis kaip 40 metų, nurodė T. Iwaya.

Japonijos kariuomenė brangių naikintuvų F-35 pradėjo gauti nuo praeitų metų, vyriausybei suplanavus artimiausiais metais padidinti išlaidas gynybai ir kariuomenės pajėgumus, siekiant atsverti Šiaurės Korėjos ir Kinijos potencialią grėsmę.

Pagal gruodį patvirtintas gaires, premjero Shinzo Abe (Šindzo Abės) vyriausybė planuoja įsigyti 147 naikintuvus F-35, įskaitant 105 F-35A, iš kurių kiekvienas kainuoja apie 10 mlrd. jenų (90 mln. dolerių arba 80 mln. eurų).

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

ALGIS

Tai Š.Korėjos darbas .

SUSIJUSIOS NAUJIENOS