Mokytojos savižudybė atskleidė tėvų patyčias Pietų Korėjoje | Diena.lt

MOKYTOJOS SAVIŽUDYBĖ ATSKLEIDĖ TĖVŲ PATYČIAS PIETŲ KORĖJOJE

  • 0

23 metų mokytojos savižudybė Pietų Korėjoje sukėlė pasipiktinimo bangą – dešimtys tūkstančių mokytojų pradėjo streiką reikalaudami geresnių sąlygų darbe. Ramybės jiems neduoda mokinių tėvai, kurie skambina visą parą ir savaitgaliais, praneša BBC.

Mirusios jaunos mokytojos dienoraštis atskleidė, kad kelis mėnesius iki savižudybės ji buvo apkrauta tėvų skundais. Vienas iš jos mokinių pieštuku sužalojo kitą vaiką, todėl mokytoja nuolat sulaukdavo piktų telefono skambučių ir žinučių iš jų tėvų.

2014 metais šalyje buvo priimtas vaiko gerovės įstatymas, nurodantis, kad smurtu prieš vaikus kaltinami mokytojai automatiškai nušalinami nuo pareigų. Smurtu laikomas vaiko drausminimas, kuris dažnai įvardijamas kaip emocinė prievarta, ar bandymas sutramdyti smurtaujantį vaiką.

Vienas mokytojas gavo skundą po to, kai atsisakė telefonu pažadinti vaiką kiekvieną rytą. Kitas mokytojas esą naudojo emocinę prievartą, nes iš berniuko, kuris žirklėmis įpjovė savo klasės draugui, atėmė skatinamuosius lipdukus.

Tokią skundų kultūrą skatina itin konkurencinga Pietų Korėjos visuomenė, kurioje beveik viskas priklauso nuo akademinės sėkmės. Studentai nuo pat mažens aršiai varžosi dėl geriausių pažymių, kad vieną dieną patektų į geriausius universitetus.

Profesorius Kimas Bong-je paaiškino, kad tradiciškai Pietų Korėjoje mokytojai yra labai gerbiami, tačiau dėl spartaus šalies ekonomikos augimo dabar daugelis tėvų turi aukštąjį išsilavinimą.

„Tai reiškia, kad jie dažnai žiūri į mokytojus iš aukšto“, – sakė jis.

Vyriausybė paskelbė mokytojams naujas gaires, kuriose teigiama, kad mokytojai galės pašalinti trukdančius mokinius iš klasės ir prireikus juos sudrausminti. Mokinių tėvai taip pat turi iš anksto susitarti su mokytojais dėl susitikimo, o mokytojai gali atsisakyti susitikti po darbo.

Gairės: Pietų Korėja, mokytojos savižudybė, tėvų patyčios, pagalbos tel
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS