Moteris aukas rinko prisidengusi mirtina liga | Diena.lt

MOTERIS AUKAS RINKO PRISIDENGUSI MIRTINA LIGA

  • 2

Anglijoje už sukčiavimą nuteista moteris, kuri apsimetė serganti vėžiu ir surinko nemažą sumą aukų, kurias pralošė internetu.

Broadstairso (Kentas) gyventojai Nicolei Elkabbas (42 m.) geranoriški žmonės paaukojo 50 000 svarų sterlingų, kai vienoje labdaros platformoje moteris paskelbė savo nuotrauką ir parašė, kad serga nepagydoma liga.

Tam ji panaudojo nuotrauką iš ligoninės, kurioje visai dėl kitų sveikatos sutrikimų gulėjo anksčiau.

Moteris melavo, jog jai reikia pinigų brangiai operacijai Ispanijoje, be kurios ji tiesiog neišgyventų. Paveikti šios istorijos pinigus aukojo daugiau nei 700 žmonių.

Galimą sukčiavimą pastebėjo ligoninės darbuotojai, kurie ir informavo policiją.

Tyrėjai šią versiją patvirtino.


Nicole Elkabbas. kentonline.co.uk nuotr.

Pasirodo, N. Elkabbas turi priklausomybę internetiniams lošimams, o pritrūkusi pinigų nutarė jų prasimanyti būtent tokiu būdu.

Visas surinktas aukas ji taip pat paleido vėjais: 8000 svarų sterlingų pralošė virtualiuose lošimo salonuose, 14 000 svarų sterlingų skyrė ankstesnėms skoloms grąžinti, už 6000 svarų sterlingų įsigijo kelionę, o 3784 svarų sterlingų išleido sezoniniam Anglijos futbolo čempionato bilietui.

Sulaikymo metu ji irgi teisinosi, kad serga vėžiu, tačiau teismo procese liudiję medikai paneigė šiuos žodžius ir patvirtino, kad ji niekada nėra sirgusi šia nepagydoma liga.

Trečiadienį Canterburio Karūnos teismas N. Elkabbas pripažino kalta dėl sukčiavimo ir nusikalstamu būdu įgyto turto laikymu ir skyrė jai laisvės atėmimo bausmę – moteris dėl savo melagysčių už grotų siunčiama 2 metams ir 9 mėnesiams.

Pirminis šaltinis: https://www.anglija.today/nusikaltimai-ir-nelaimes/moteris-aukas-rinko-prisidengusi-mirtina-liga?fbclid=IwAR0bDtyTPZToSdf9WySB-i3M6K5JtA3EZJBCxDSjMmjMEwCXOz4Xys5I57A

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

tai

garantuotai zyde]\

Anonimas

Arabe? Degs pekloje...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS