Mumbajuje sugriuvus namui didėja žuvusių žmonių skaičius, viena moteris išgelbėta | Diena.lt

MUMBAJUJE SUGRIUVUS NAMUI DIDĖJA ŽUVUSIŲ ŽMONIŲ SKAIČIUS, VIENA MOTERIS IŠGELBĖTA

Gelbėtojai Mumbajuje iš sugriuvusio pastato nuolaužų ištraukė gyvą moterį, bet du maži jos vaikai neišgyveno, trečiadienį pranešė pareigūnai, žuvusiųjų skaičių padidėjo iki 13.

Pastatui pietiniame tankiai apgyvendintame Mumbajaus rajone antradienį sugriuvus, po griuvėsiais įstrigo daugiau kaip 40 žmonių. Gelbėtojams ir savanoriams siaurose gatvelėse buvo sunku vykdyti paiešką.

„Anksti trečiadienį ryte išgelbėjome 28 metų Alimą Indrasi su jos dviem vaikais, – naujienų agentūrai AFP sakė Indijos nacionalinių reagavimo į nelaimes pajėgų (NDRF) atstovas Sachidanandas Gawde (Sačidanandas Gavdė). – Ji sužeista, bet gydoma, o jos vaikai neišgyveno... Tikimės, kad dar gali būti žmonių, kurie išgyvens“.

Pasak atstovo, gelbėjimo operacija artėja prie pabaigos.

Atsako į stichines nelaimes koordinavimo agentūros atstovas Tanaji Kamble (Tanadžis Kamblė) pridūrė, kad kol kas ištraukta 13 žuvusiųjų.

Premjeras Narendra Modi (Narendra Modis) antradienį socialiniame tinkle „Twitter“ pareiškė užuojautą aukų šeimoms ir sakė, kad šis incidentas kelia „didelį sielvartą“.

Prieš 100 metų pastatyto namo, kuris turėjo būti rekonstruojamas, gyventojų padėtis akcentavo senstančios Mumbajaus infrastruktūros būklę.

Per kelias pastarąsias musoninių liūčių savaites 20 mln. gyventojų turinčiame Mumbajuje ir Maharaštros valstijoje buvo ne vienas panašus atvejis. Tarp šių incidentų yra atvejai, kai anksčiau šį mėnesį Mumbajuje sugriuvus sienai žuvo 30 žmonių, o birželio mėnesį netoli Mumbajaus esančioje Punėje griuvus sienai žuvo 15 žmonių.

Per musonų sezoną, kuris trunka nuo birželio iki rugsėjo ar spalio, Indijoje iškrinta didžioji dauguma metinių kritulių, kyla potvyniai ir padaroma kitokios žalos. Šiuo sezonu dažnai sugriūva prastai pastatytų pastatų, nes lietūs susilpnina jų pamatus.

Visoje Pietų Azijoje per pastarųjų savaičių liūtis buvo sugriauta namų, susidarė žemės nuošliaužų, žuvo mažiausiai 200 žmonių.

GALERIJA

  • Mumbajuje sugriuvus namui didėja žuvusių žmonių skaičius, viena moteris išgelbėta
Scanpix nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS