Naktį okupantai atakavo Odesą: sugadinta miesto infrastruktūra, nukentėjo ir žuvo žmonės | Diena.lt

NAKTĮ OKUPANTAI ATAKAVO ODESĄ: SUGADINTA MIESTO INFRASTRUKTŪRA, NUKENTĖJO IR ŽUVO ŽMONĖS

  • 0

Ukraina sekmadienį pranešė, kad per naktinius Rusijos smūgius Odesos uostamiestyje žuvo du, sužeisti 22 žmonės, įskaitant keturis vaikus.

Prieš tai buvo pranešta apie vieną žūtį ir 19 sužeistųjų.

„Per naktinį apšaudymą žuvo 1974 metais gimęs vyras“, – per „Telegram“ pranešė Ukrainos vidaus reikalų ministras Ihoris Klymenko.

„Dvidešimt du žmonės buvo sužeisti. Tarp jų yra keturi vaikai: 11, 12 [metų amžiaus] ir du septyniolikmečiai“, – pridūrė jis.

Regiono gubernatorius Olehas Kiperis teigė, kad per išpuolį buvo padaryta žala civilinei infrastruktūrai, gyvenamiesiems pastatams ir religinei institucijai.

Ukrainos prezidento kanceliarijos vadovas Andrijus Jermakas po išpuolio Odesoje pakartojo Kyjivo raginimą gauti daugiau raketų ir gynybos sistemų.

Iš priešo turi būti atimta galimybė smogti civiliams gyventojams ir infrastruktūrai.

„Iš priešo turi būti atimta galimybė smogti civiliams gyventojams ir infrastruktūrai. Daugiau priešraketinės gynybos sistemų, taip pat ATACMS – tai padės Ukrainai“, – sakė jis „Telegram“, turėdamas omenyje ilgojo nuotolio taktines raketas, kurių Kyjivas tikisi iš Vašingtono.

Nuo Maskvos invazijos pradžios Odesa buvo kelis kartus bombarduota, o sausį Jungtinių Tautų kultūros agentūra UNESCO miesto istorinį centrą įtraukė į pasaulio paveldo sąrašą.

Praėjusią savaitę Maskvai pasitraukus iš ukrainietiškų grūdų eksporto Juodąją jūra susitarimo, miestas ne kartą buvo puolamas.

Ukraina kaltina Rusiją kėsinantis į grūdų tiekimą ir šiam susitarimui gyvybiškai svarbią infrastruktūrą.

Gairės: Odesa, ataka, karas Ukrainoje, Rusija
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS