Ukrainos pajėgos skelbia per naktį sunaikinusios 24 iš 29 Rusijos karių paleistų dronų | Diena.lt

UKRAINOS PAJĖGOS SKELBIA PER NAKTĮ SUNAIKINUSIOS 24 IŠ 29 RUSIJOS KARIŲ PALEISTŲ DRONŲ

  • 0

Ukraina ketvirtadienį pranešė, kad jos oro gynybos sistemos per naktį sunaikino dvi dešimtis Rusijos karių paleistų dronų.

Kyjivas įspėjo, kad Rusija rengiasi naujai raketų atakų prieš ukrainiečių energetikos sistemą bangai rudenį ir žiemą ir atkreipė dėmesį į tai, kad Maskva neseniai suintensyvino atakas prieš Ukrainos uostus.

Ukrainos oro pajėgos pranešė, kad rusai naktį paleido 29 dronus, o 24 iš jų virš Odesos, Mykolajivo ir Kirovohrado sričių buvo sunaikinti.

Pasak oro pajėgų, dronai buvo paleisti iš okupuoto Krymo pusiasalio.

Už šalies pietus atsakingi Ukrainos kariuomenės pareigūnai sakė, kad Rusija „toliau stengiasi sunaikinti uostą ir kitą infrastruktūrą“.

„Deja, nukentėjo infrastruktūros objektas Kirovohrado srityje“, – priduriama pareiškime, kuriame nepateikiama informacijos apie žuvusiuosius.

Rusija suintensyvino atakas prieš Pietų Ukrainos uostus po to, kai liepą pasitraukė iš susitarimo, leidusio saugiai gabenti grūdų krovinius per Juodąją jūrą.

Kyjivas taip pat perspėjo, kad Maskva atnaujino oro atakų prieš Ukrainos energetikos infrastruktūrą kampaniją, dėl kurios praėjusių metų žiemą milijonai ukrainiečių liko be šildymo ir vandens.

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis šią savaitę pareiškė, kad Kyjivas deda visas pastangas, kad per ateinančius kelis mėnesius šalis būtų aprūpinta kuo didesniu kiekiu oro gynybos sistemų.

„Darome viską, kad iki žiemos Ukrainai būtų suteikta daugiau oro gynybos sistemų“, – trečiadienį kreipdamasis į tautą sakė V. Zelenskis.

Gairės: karas Ukrainoje, dronų atakos, Shahed, Natalia Humeniuk
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS