Našvilyje driokstelėjęs galingas sprogimas laikomas tyčiniu | Diena.lt

NAŠVILYJE DRIOKSTELĖJĘS GALINGAS SPROGIMAS LAIKOMAS TYČINIU

Našvilio miesto centre anksti penktadienį driokstelėjęs galingas sprogimas smarkiai nuniokojo aplinkinę teritoriją, o pareigūnai šį incidentą laiko tyčiniu sprogdinimu.

Šio pietinio JAV miesto policininkai, iškviesti dėl esą pasigirdusių šūvių, rado stovintį kemperį, iš kurio buvo garsiai leidžiamas perspėjimas, kad transporto priemonėje yra bomba ir kad ji netrukus sprogs.

Galingam užtaisui detonavus 6 val. 30 min. vietos (14 val. 30 min. Lietuvos) laiku buvo išdaužyti aplinkinių pastatų langai, nuniokoti medžiai ir sužeisti keli žmonės. Žmonių gatvėse tuo metu beveik nebuvo.

Policijos viršininkas Johnas Drake'as (Džonas Dreikas) žurnalistams sakė, kad patvirtintų aukų nėra, bet pareigūnai tiria sprogimo vietoje rastas liekanas, kurios gali būti žmogaus palaikų dalys.

Pareigūnas pridūrė, kad šio Tenesio valstijos miesto, garsėjančio kaip Amerikos kantri muzikos sostinė, tarnybos nebuvo gavusios jokių grasinimų ir kad išpuolio motyvai nėra žinomi.

Sprogimo banga buvo juntama už kelių kilometrų ir padarė žalos dešimtims verslo įstaigų. Be išdaužytų langų ir apgadintų fasadų, sugriuvo vienas pastatas, kuriame veikė keletas barų, restoranų ir parduotuvių.

Kalėdų ramybę dramatiškai sutrikdęs incidentas įvyko policijai nuskubėjus reaguoti į pranešimą apie šūvius. Atvykę pareigūnai rado stovintį baltą pramoginį automobilį, iš kurio buvo garsiai leidžiamas įrašas, kad po 15 minučių sprogs bomba. Išminuotojų brigadai šio laiko pakako prieš sprogimą iš aplinkinės teritorijos evakuoti žmones, sakė J. Drake'as ir policijos atstovas Donas Aaronas (Donas Aronas).

Incidento liudininkai pasakojo laikraščiui „The Tennessean“, kad įrašytas moteriškas balsas skaičiavo laiką, liekantį iki sprogimo.

„Evakuokitės dabar. Tai bomba. Bomba yra šiame automobilyje, ir ji sprogs“, – vienas iš liudininkų citavo per garsiakalbį leistą žinutę.

Socialiniuose tinkluose paskelbtose nuotraukose matyti virš degančių kemperio liekanų kylantys tirštų dūmų debesys ir nuniokotos parduotuvių vitrinos.

Sprogimas driokstelėjo netoli telekomunikacijų bendrovės AT&T vienos iš stočių, todėl aplinkinėse teritorijose daugeliui gyventojų sutriko telefono ryšys. Bendrovė nurodė, kad „atsižvelgiant į mūsų objektui padarytą žalą, reikės laiko paslaugoms atkurti“.

Našvilio tarptautinis oro uostas paskelbė laikinai stabdantis skrydžius dėl „telekomunikacijos problemų“, susijusių su sprogimu.

Parblokštas pareigūnas

Iškilus sprogimo grėsmei, pareigūnai pradėjo belstis į duris ir evakuoti gyventojus, nors nežinojo, ar bomba detonuos ir kada tai įvyks.

Kaip rašo „The Tennessean“, prieš pat sprogimą buvo pastebėtas šunį išėjęs pavedžioti vyras, žingsniavęs užminuoto kemperio link, bet pareigūnai spėjo liepti jam pasitraukti ir galbūt apsaugojo šį žmogų nuo sunkių sužalojimų ar mirties.

Sprogimo banga parbloškė ant žemės vieną pareigūną, pridūrė dienraštis. Kitas policininkas buvo apkurtintas.

Prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) ir išrinktasis prezidentas Joe Bidenas (Džo Baidenas) buvo informuoti apie šį incidentą, tiriamą Federalinio tyrimų biuro (FTB) ir Alkoholio, tabako, šaunamųjų ginklų ir sprogmenų biuro (ATF).

„Atrodo, kad tai tyčinis aktas. Teisėsauga uždaro gatves miesto centre, tęsiantis tyrimui“, – sakoma Našvilio policijos departamento tviterio žinutėje.

Priešgaisrinė tarnyba nurodė, kad mažiausiai trys nesunkiai žmonės buvo išvežti į ligoninę, nurodė vietos žiniasklaida.

Žalos mastas „ribotas, bet ji dramatiška“, sakė Našvilio meras Johnas Cooperis (Džonas Kuperis). Jis pridūrė, kad miestui „pasisekė“, nes sprogimas driokstelėjo per Kalėdas, kai centrinėse gatvėse buvo mažai žmonių.

„Tai – nelaimingas atsitikimas, tačiau bet kurį kitą rytą, manau, padėtis būtų buvusi daug blogesnė“, – kalbėjo J. Cooperis.

J. Bidenas savo pranešime nurodė, kad kartu su žmona Jill (Džil) „dėkoja visiems specialiosioms tarnyboms, reagavusioms į šiandienos incidentą, ir linki sužeistiesiems greitai pasveikti“.

D. Trumpo atstovas Juddas Deere'as (Džudas Diras) per „Twitter“ parašė, kad prezidentas „dėkingas neįtikėtinoms specialiosioms tarnyboms ir meldžiasi už sužeistuosius“.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Dimka

Susprogo pastatas kuriame stovejo Dominion masinos ir tas pastatas nesenai buvo savininku kuriu masinos Dominion kurios skaiciavo balsus kad Baidenas laimetu ,,, internete pasirodo ir isnyksta .... niekur nera lt spaudoj

SUSIJUSIOS NAUJIENOS