Nauja audra užklupo Graikiją: išgelbėta šimtai žmonių | Diena.lt

NAUJA AUDRA UŽKLUPO GRAIKIJĄ: IŠGELBĖTA ŠIMTAI ŽMONIŲ

  • 0

Naujos audros užkluptoje Graikijoje vėl kilus potvyniui praėjusią naktį ir ketvirtadienio rytą buvo išgelbėta šimtai žmonių, pranešė pareigūnai.

Vos prieš kelias savaites šalyje per potvynius žuvo septyniolika žmonių.

Ugniagesių tarnyba ketvirtadienį pranešė, kad centrinio Volo miesto regione padėjo daugiau kaip 250 žmonių.

Audrai „Elias“ pasiekus Graikijos pakrantę, trečiadienį Vole buvo įvesta komendanto valanda.

Audra taip pat smogė Eubojos salai, jos šiaurėje buvo apribotas eismas.

Anksčiau šį mėnesį centrinę Graikiją nuniokojo audros „Daniel“ atneštos katastrofiškos liūtys. Žuvo septyniolika žmonių, didžiulėje teritorijoje svarbiame šalies žemės ūkio regione buvo sunaikinti pasėliai ir dešimtys tūkstančių naminių gyvulių.

Žemės ūkio ministras Lefteris Avgenakis trečiadienį sakė, kad komandos sutvarkė daugiau kaip 180 tūkst. kritusių gyvulių ir naminių paukščių, bet vis dar negalėjo pasiekti keliolikos nuo išorinio pasaulio atkirstų paukštynų.

Sunaikinta medvilnės, kukurūzų, kviečių, kivių pasėlių, obelų sodų, sakė ministras.

Sulaukusi daug kritikos dėl to, kad kariuomenė ir civilinės saugos agentūra iškart po stichinės nelaimės esą nesugebėjo bendradarbiauti, vyriausybė pažadėjo daugiau kaip 2 mlrd. eurų atstatymo fondams.

Už žemės ūkį atsakingas eurokomisaras Januszas Wojciechowskis (Janušas Voicechovskis) spalio 5 dieną turi apsilankyti Graikijos centriniame Tesalijos regione, trečiadienį sakė L. Avgenakis.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS