Naujoji Zelandija ruošiasi keturių savaičių karantinui | Diena.lt

NAUJOJI ZELANDIJA RUOŠIASI KETURIŲ SAVAIČIŲ KARANTINUI

Naujojoje Zelandijoje biurų darbuotojai neša į savo automobilius kompiuterius ir augalus, o pirkėjai iš parduotuvių lentynų šluoja kavą, miltus ir tualetinį popierių, šaliai ruošiantis keturių savaičių karantinui.

„Žinau, bus baugu“, – sakė premjerė Jacinda Ardern (Džasinda Ardern), tačiau pridūrė, jog šiuo žingsniu siekiama apsaugoti gyvybes.

Nuo trečiadienio vakaro, kai prasidės karantinas, žmonės turės būti namuose, taip pat bus sustabdyta bet kokia veikla, kuri nėra būtina. 

Sprendimas priimtas sveikatos priežiūros pareigūnams paskelbus, kad Naujojoje Zelandijoje nustatyti 36 nauji užsikrėtimo koronavirusu atvejai, o bendras jų skaičius padidėjo iki 102.

Dauguma užsikrėtusiųjų – iš užsienio atvykę asmenys. Tačiau dviem atvejais nepavyko nustatyti, kaip žmonės užsikrėtė, todėl manoma, kad tai gali būti vadinamieji klasteriniai, t. y. neįvežtiniai, atvejai. 

Naujoji Zelandija, turinti 5 mln. gyventojų, jau anksčiau uždarė sienas ir įsileidžia tik savo piliečius bei asmenis, turinčius leidimą nuolat gyventi šalyje.

Naujoji Zelandija taip pat laiko save vartais į pietines Ramiojo vandenyno salų valstybes, kurioms koronavirusas būtų pražūtingas, turint galvoje jų izoliaciją ir prastas sveikatos priežiūros sistemas. Šiame regione kol kas nustatyti vos keli užsikrėtimo atvejai: du Fidžyje ir vienas Papua Naujojoje Gvinėjoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS