Naujojoje Zelandijoje nebėra COVID-19 sergančių žmonių | Diena.lt

NAUJOJOJE ZELANDIJOJE NEBĖRA COVID-19 SERGANČIŲ ŽMONIŲ

Naujojoje Zelandijoje nebeliko aktyvių COVID-19 atvejų, pasveikus ir iš izoliacijos išėjus paskutiniam pacientui, pirmadienį pranešė sveikatos valdžios atstovai.

Tai „labai geros naujienos“ – pasiekimas, prie kurio prisidėjo visa Naujoji Zelandija, teigė sveikatos departamento generalinis direktorius Ashley Bloomfieldas.

„Pirmą kartą nuo vasario 28 d. neturime nė vieno aktyvaus COVID-19 atvejo, tai, be abejonės, svarbus mūsų kelionės riboženklis, tačiau, kaip ir sakėme anksčiau, ir toliau privalome dėl koronaviruso elgtis budriai“, – pranešime teigė A. Bloomfieldas.

Naujojoje Zelandijoje buvo įvestas griežtas karantinas, kuris truko septynias savaites ir baigėsi praėjusį mėnesį, kai vyriausybė paskelbė apie protrūkio suvaldymą.

Šalyje, kurioje gyvena 5 mln. žmonių, nuo protrūkio pradžios iš viso patvirtinti 1 154 COVID-19 atvejai ir 22 mirtys nuo šios ligos.

Jau 17 dienų Naujojoje Zelandijoje nebuvo užfiksuota nė vieno užsikrėtimo atvejo, iki pirmadienio šalyje taip pat tebuvo vienas COVID-19 liga sergantis pacientas.

Netrukus po sveikatos ministerijos pranešimo šalies premjerė Jacinda Ardern teigė, kad, nors griežta pasienio kontrolė ir tarptautinių kelionių apribojimai išlieka, atšaukiami visi kiti COVID-19 apribojimai Naujojoje Zelandijoje. Taigi, šalis pereina prie pirmojo lygio (iš keturių) atsako į virusą padėties.

Visi dabar galiojantys apribojimai bus panaikinti nuo pirmadienio vidurnakčio, po kabineto posėdžio spaudos konferencijos metu sakė J. Ardern.

„Siekėme, kad virusą iš šalies išstumtume kuo greičiau ir kuo saugesniu būdu. Ir atsidurtume tokioje situacijoje, kai mūsų sienos būtų vis dar saugomos, tačiau visi kiti apribojimai – panaikinti, – sakė ji. – Šiandien, praėjus 75 dienoms, esame tam pasiruošę.“

J. Ardern teigė, kad Naujoji Zelandija „susivienijo, kaip dar nebuvo susivienijusi, kad nugalėtų virusą“, tačiau kol kas vis dar reikia išlaikyti budrumą.

„Esu beveik užtikrinta, kad užsikrėtimo atvejų dar bus. Tai nereiškia, kad mums nepavyko, tokia tiesiog yra šio viruso prigimtis“, – teigė J. Ardern.

Šalyje bus atšaukti viešųjų susibūrimų apribojimai bei reikalavimai laikytis atstumo.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS