A. Navalną ligoninėje apžiūrėję vokiečių medikai sako, kad jį galima pervežti | Diena.lt

A. NAVALNĄ LIGONINĖJE APŽIŪRĖJĘ VOKIEČIŲ MEDIKAI SAKO, KAD JĮ GALIMA PERVEŽTI

Vokiečių gydytojai, penktadienį Omsko miesto ligoninėje apžiūrėję galimai apnuodytą Rusijos opozicijos lyderį Aleksejų Navalną, laikosi nuomonės, kad pacientą galima pergabenti į Berlyną, per „Twitter“ parašė aktyvisto atstovė Kira Jarmyš.

„Vokiečių gydytojai – profesionalūs reanimatologai – apžiūrėję Aleksejų Navalną padarė išvadą, kad jis transportabilus, o jų lėktuve esanti įranga leidžia saugiai nedelsiant pergabenti jį į universitetinę kliniką „Charite“ Berlyne, kaip pageidauja [jo žmona] Julija Navalna“, – nurodė K. Jarmyš..

Tuo metu Omsko 1-osios greitosios pagalbos vyriausiasis gydytojas Aleksandras Murachovskis sakė žurnalistams, kad A. Navalnas liks šioje gydymo įstaigoje, kol jo būklė stabilizuosis. Pasak jo, to reikalauja ir Maskvos gydytojai, dalyvavę konsiliume.

„Kolegos Maskvoje reikalavo, kad pacientas liktų gydomas 1-ojoje greitosios pagalbos ligoninėje, kol jo būklė tvirtai stabilizuosis“, – teigė A. Murachovskis.

Anksčiau penktadienį iš Omsko į Vokietiją perkelti Aleksejaus Navalno atvykę vokiečių medikai išvyko iš Sibiro miesto greitosios pagalbos ligoninės be opozicijos lyderio.

Užsienio medikai išėjo iš ligoninės pastato, sėdo į mikroautobusą ir išvažiavo, bet A. Navalno su jais nebuvo.

Pasikalbėti su žurnalistais išėjusi A. Navalno žmona Julija pranešė, kad policija ir Omsko ligoninės personalas neleido jai ir A. Navalno įkurto Kovos su korupcija fondo (FBK) teisininkui Ivanui Ždanovui pabendrauti su užsienio medikais.

A. Navalnas, 44 metų teisininkas ir kovos su korupcija aktyvistas, Rusijos prezidento Vladimiro Putino kritikas, ketvirtadienį buvo hospitalizuotas Sibiro mieste Omske, kai skrydžio iš Tomsko į Maskvą metu prarado sąmonę, o lėktuvas buvo priverstas skubiai nusileisti.

K. Jarmyš ketvirtadienį sakė, kad A. Navalnas nuo ryto nieko nevalgė, tik išgėrė arbatos, kurios nusipirko Tomsko oro uoste. Ji kėlė prielaidą, kad aktyvistas galėjo būti apnuodytas.

A. Navalnas buvo komos būsenos, jam prijungtas dirbtinio plaučių ventiliavimo aparatas. Pasak jo gydytojų, pervežimas gali būti pavojingas jo gyvybei.

Penktadienio naktį iš Niurnbergo į Omską išskrido lėktuvas, kuriuo norima perkelti A. Navalną į vokiečių kliniką. Pervežimą parengė fondas „Cinema for Peace“.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

Vladimir

A. NAVALNĄ LIGONINĖJE APŽIŪRĖJĘ VOKIEČIŲ MEDIKAI SAKO, KAD JĮ GALIMA Vokietijoje dabaigti, nes ir Vokietijoje ilgos putlerio rankos, nedelsiant A. Navalna gabenti reikia i Londona. Kitaip Vokietijoje ji dabaigs.

Vata lauk

P1d0raskos vatnikai kaip reikalas cia darbuojasi

na tai stverkit ir vezkit kuo greiciau

y ta vokietija ,,,gydyt,,, kol rusijoj visiskai neprasvinko....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS