A. Navalnas vadina kovą už demokratinę Rusiją sunkiu maratonu | Diena.lt

A. NAVALNAS VADINA KOVĄ UŽ DEMOKRATINĘ RUSIJĄ SUNKIU MARATONU

Įkalintas Kremliaus kritikas Aleksejus Navalnas antradienį sakė, kad kova už demokratinę Rusiją yra ilgas žaidimas, prieš tai opozicija apkaltino valdžios institucijas suklastojus rinkėjų balsus per parlamento rinkimus Rusijoje.

Svarbiausias prezidento Vladimiro Putino kritikas žinutėje iš kalėjimo gyrė savo šalininkų taktinį balsavimą, kuriuo buvo siekiama susilpninti valdančiąją partiją, tačiau sakė, kad šie rezultatai buvo pavogti.

Praėjusią savaitę Rusija surengė trijų dienų balsavimą per parlamento rinkimus po precedento neturinčių represijų, įskaitant A. Navalno apnuodijimą ir įkalinimą. Priešrinkiminės apklausos rodė, kad dominuojančios partijos „Vieningoji Rusija“ populiarumas buvo mažiausias per visą istoriją. Tačiau V. Putino partija vis tiek laimėjo dviejų trečdalių daugumą žemuosiuose rūmuose.

A. Navalnas paragino šalininkus tęsti kovą. „Turime vieną šalį, nesvarbu, kur gyvename, – sakė 45 metų vyras savo „Instagram“ paskyroje, kurią valdo jo komanda. – Ir kova dėl jos yra ne sprintas, o ilgas ir sunkus maratonas."

Nepaisant kaltinimų masiniu sukčiavimu, balsų už „Vieningąją Rusiją“ vis tiek sumažėjo nuo 54,2 proc. per pastaruosius parlamento rinkimus 2016 metais iki 49,8 proc., o komunistų palaikymas išaugo nuo 13,3 proc. iki 18,9 procento.

A. Navalnas sakė, kad rinkimai buvo „pavogti“, ir gyrė „Protingo balsavimo“ kampaniją kaip „didžiulę sėkmę“. Jis pridūrė, kad svarbiausias dabartinės kampanijos rezultatas tas, jog žmonės suprato, kad „Vieningoji Rusija“ nebeturi visuomenės paramos, tad turi klastoti rinkimų rezultatus, kad liktų valdžioje.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS