A. Navalno atsakymas V. Putinui: nepavyko mano gudrus planas mirti Omske | Diena.lt

A. NAVALNO ATSAKYMAS V. PUTINUI: NEPAVYKO MANO GUDRUS PLANAS MIRTI OMSKE

  • 17

Vladimiras Putinas, kalbėdamas telefonu su Emmanueliu Maacronu, negailėjo piktų žodžių Aleksejui Navalnui, vadino jį simuliantu ir teigė, kad politikas nusinuodijo pats. A. Navalnas atsakė, kaip visada, sarkazmo kupina žinute.

Kaip praneša Prancūzijos ir Rusijos žiniasklaida, abiejų šalių vadovų telefoninio pokalbio metu V. Putinas peikė apnuodytą opozicijos lyderį, kalbėjo apie jį su panieka ir vadino įstatymų laužytoju, simuliantu ir kvaiša.

Rusijos vadovas tvirtino, kad A. Navalnas jau ne kartą simuliavo įvairius sveikatos sutrikimus, o jo įkurtas „Kovos prieš korupciją fondas“ neteisėtai rinko informaciją apie Rusijos valdininkus, kad vėliau galėtų juos šantažuoti.

V. Putinas taip pat pareiškė, kad Rusijos teisėsauga nepradeda opozicijos politiko apnuodijimo tyrimo, nes neva su ja nebendradarbiauja Vokietijos ir Prancūzijos pareigūnai, neperduodantys kolegoms rusams tyrimo medžiagos.

Toks buvo galutinis mano gudraus plano tikslas. Tačiau Putinas mane aplošė.

Be to, V. Putinas pasiūlė Prancūzijos prezidentui neignoruoti ir kitų „galimų“ versijų, kaip pavyzdžiui, Latvijos vaidmuo apnuodijimo istorijoje, nes esą būtent šioje šalyje gyvena „Novičiok“ kūrėjas. V. Putinas taip pat iškėlė versiją, kad A. Navalnas apsinuodijo pats.

Kaip pranešė „Le Monde“, E. Macronas nedelsiant atmetė „alternatyviąsias“ V. Putino versijas ir pareikalavo oficialių Rusijos pasiaiškinimų.

„Le Monde“ apibūdino prezidentų bendravimą kaip „kurčiųjų pokalbį“.

Kandus atsakas

A. Navalnas, išgirdęs apie V. Putino versijas, jam atsakė žinute „Instagram“ tinkle: „Gera versija. Manau, kad ją reikia atidžiai ištirti. Patyliukais sriūbtelėjau iš gertuvės lėktuve. Puoliau į komą. Prieš tai susitariau su žmona, draugais ir kolegomis, kad jei Sveikatos apsaugos ministerija reikalaus, mane išgabentų gydyti į Vokietiją“.

„Mirti Omsko ligoninėje ir atsidurti Omsko lavoninėje, kur paskelbtų mirties priežastį „ganėtinai ilgai pagyveno“. Toks buvo galutinis mano gudraus plano tikslas. Tačiau Putinas mane aplošė. Jo lengvai neapsuksi. Galiausiai aš, kaip kvailys, prabuvau komoje 18 dienų, bet savo nepasiekiau. Provokacija nepavyko!“ – rašė A. Navalnas.

Rašyti komentarą
Komentarai (17)

Senjoras

Man primena virš Derabasovo giedrą,, kur du prezidentai kalbasi, iškyša žydai pokalbį metu,ar turi spauda isklotine pokalbio paskelbkte o ne fantazijas rasykite iš kino filmo,siūlai pažiūrėti iš naujo žurnalistams sia komedija ,

Bratva

Rusija ir jos tauta yra didi, visais laikas pasaulio galingieji gviešėsi jos turtų, kas skaitė ar skaito istoriją tai puikiai žino, vis politika visur yra didžiųjų pinigų biznis, o tokie kaip Navalnas tik vakariečių sraigtelis niekas nepaklausia savęs už ką jis gyvena iš kur fondai kas finansuoja, patikėkit rusų žvalgyba tikrai tai žino.

Hai

Pyd.... tas Putinas. Gaila kad jam dar neipila nieko. Bet ateis ir jo eile.!!!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS