A. Navalno laidotuvėse – ir labai skambūs šūkiai: „Putinas – žudikas!“ | Diena.lt

A. NAVALNO LAIDOTUVĖSE – IR LABAI SKAMBŪS ŠŪKIAI: „PUTINAS – ŽUDIKAS!“

Per kalėjime mirusio Kremliaus kritiko ir opozicijos lyderio Aleksejaus Navalno laidotuves buvo girdėti ir protestų prieš Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną.

„Rusija be Putino!“, „Putinas – žudikas!“, „Rusija bus laisva!“ ir „Karui – ne!“, penktadienį Maskvoje skandavo žmonės. Netoli susirinkusiųjų budėjo didelis uniformuotų Rusijos specialiosios policijos pareigūnų kontingentas, ore tvyrojo įtampa.

Tiesioginėje transliacijoje platformoje „YouTube“ A. Navalno komanda parodė tūkstančius už metalinių atitvarų stovinčių žmonių, skanduojančių „Navalnas, Navalnas, Navalnas“. „Mes nepamiršime. Mes neatleisime.“

 

 

Po laidojimo apeigų rudos spalvos karstas iš cerkvės buvo pervežtas į Maskvos Borisovo kapines palaidoti. Laidotuvės turėjo įvykti 16 val. (13 val. Grinvičo laiku), į jas tūkstančiai žmonių nuo bažnyčios ėjo pėsčiomis.

Kremliaus kritiko A. Navalno laidotuvės

Scanpix nuotr.

V. Putino atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas pirmiau yra perspėjęs dėl nesankcionuotų protestų.

A. Navalno šalininkai ir artimieji, taip pat žmogaus teisių aktyvistai kaltina V. Putiną kalėjime nužudžius didžiausią Rusijos opozicijos veikėją. Kremlius tai neigia.

Rašyti komentarą
Komentarai (25)

Rusai apie rusiją

Rusija – paklusnių avių banda, kurių generalinis piemuo sėdi kremliaus bunkery ir primeta deržavai savo imperinių ambicijų naratyvą: tiek eiliniams gyventojams, tiek elitui, tiek jėgos struktūroms, tiek inteligentijai... Vienos avelės paklusnios, - nes bijo, kitos, - kad tenkina statusas, kitos sprunka į Vakarus; Apie Rusiją A.P.Čechovas yra pasakęs: visa Rusija – tai kažkokių godžių ir tingių žmonių šalis; psichologija pas juos – šuniška: juos muša – o jie tyliai pamykia ir slepiasi savo kamurkėse… juos glosto – jie gulasi ant nugaros, letenėlėm į viršų, ir vizgina uodegomis…

Lietuva

Linkiu rusams gyventi be putino, padėk jiems Dieve.

Navalnas dydveris

Deka jo provokaciju, milionai kacapu buvo suzalota.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS