Neeilinė evakuacija – žmonės atsidūrė laikinoje prieglaudoje: pastatas galėjo ir sugriūti? | Diena.lt

NEEILINĖ EVAKUACIJA – ŽMONĖS ATSIDŪRĖ LAIKINOJE PRIEGLAUDOJE: PASTATAS GALĖJO IR SUGRIŪTI?

Neeilinė evakuacija Vokietijoje. Eseno mieste namus turėjo palikti 83 žmonės. Priežastis – po jų daugiabučiais yra nestabili kasybos šachta. Miestas ją aptiko praėjusią savaitę.

Vienas vokietis turi susirasti naują gyvenamąją vietą. Dabar jis miega pas brolį svečių kambaryje.  

„Dar spėjau susikrauti kai kuriuos daiktus. Bet yra žmonių, kurie turi tik tai, kuo apsirengę. Daugiau nieko. Mes turime su tuo gyventi, o tai geriau nei nugriauti namą. Tada neturėsime nieko“, – teigė evakuotas vokietis Dirkas Weiglas.

Penktadienio vakarą, apie 22 val., dviejų daugiabučių gyventojams pranešta šokiruojanti žinia: visi turi išvykti. Žmonės turi apsistoti laikinai savivaldybės skirtame būste arba pas draugus, giminaičius.

„Buvo įvertintas pastatų saugumas. Nustatyta rizika, kad pastatai gali sugriūti, todėl reikėjo veikti greitai. Gyventojai buvo informuoti, kad nedelsiant evakuotųsi iš pastato. Iš pradžių jie glaudėsi laikinoje prieglaudoje, paskui paskirstyti po savivaldybės suteiktus laikinus būstus“, – pranešė Eseno priešgaisrinės apsaugos departamento atstovas Nico Blumas.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Pasirodo, jog po daugiabučiais yra sena kasybos šachta. Praėjusią savaitę per žvalgomąjį gręžimą kasybos institucijos čia aptiko ertmę. Daugelyje Rūro regiono vietovių po žeme slypi keli tūkstančiai kilometrų šachtų ir tunelių.

Specializuotos įmonės turi užpildyti šachtas betonu. Kol kas neaišku, kada tai bus padaryta po namu Esene. Namą administruojanti bendrovė komentarų nedalina. Kol vyksta tyrimai 83 gyventojams siūloma apmokėti viešbutį. Taip pat yra vilties, kad gyventojai bus įleisti į savo butus bent trumpam. Tačiau tikriausiai praeis kelios savaitės, jei ne mėnesiai, kol abu namai vėl bus tinkami gyventi.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

To &&&&-&&&&

Dusk vatine sliucha

&&&&-&&&&

Ukrainai reikia atiduoti viską o jūs griukite..Gėda Vokietijos valdžiai ir politikams turėtų būti.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS