Nelaimė Lenkijoje: atvira liepsna degė XIX a. statinys | Diena.lt

NELAIMĖ LENKIJOJE: ATVIRA LIEPSNA DEGĖ XIX A. STATINYS

Trečiadienį Silezijos gaisrininkai sulaukė pirmųjų pranešimų apie Jelcz-Laskowicų mieste degančius rūmus. Į nelaimės vietą iškart buvo nusiųsta net penkiolika ugniagesių ekipažų.

Maždaug 20 metrų aukštyje esantis rūmų stogas degė atvira liepsna. Ugniagesiams teko tikrai daug dirbti, kad ugnis nepažeistų perdengimų ir nesupleškintų viso pastato.

„Buvo dengiamas stogas – tai tikriausiai ir tapo gaisro priežastimi. Atvykus pirmosioms pajėgoms, visi darbininkai buvo perspėti. Kitų žmonių nebeliko, todėl iš karto pradėjome gesinti gaisrą. Šiuo metu dirbame tik iš išorės, nes stogo dangai ir jo konstrukcijai gresia pavojus sugriūti, gelbėtojų į vidų neleidžiame. Bandėme juos pasiųsti, bet paaiškėjo, kad per daug rizikinga“, – kalbėjo Olavos gaisrininkų atstovas Bartlomiejus Marcinowas.

 Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Žemutinės Silezijos gaisrininkams pavyko užgesinti rūmų stogo liekanas ir netgi išgelbėti charakteringos formos rūmų bokštą. Laimė, jis stovėjo šiek tiek atokiau nuo pagrindinio pastato.

Jelcz-Laskowicų rūmai buvo pastatyti XIX a. pabaigoje. Jie buvo įsikūrę medinės medžioklės sodybos vietoje. Iš pradžių neogotikiniai rūmai priklausė grafų von Saurma Jeltsch giminei.

Po Antrojo pasaulinio karo pastatas buvo nacionalizuotas ir gerokai nudėvėtas. Prieš kelerius metus rūmus įsigijo privatus investuotojas, kuris ir pradėjo pastato renovaciją. Šiuo metu rūmuose įsikūrusi Katalikų labdaros misija.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS