Nesėkmingos atostogos: nuotykių paieškos baigėsi įkalinimu urve | Diena.lt

NESĖKMINGOS ATOSTOGOS: NUOTYKIŲ PAIEŠKOS BAIGĖSI ĮKALINIMU URVE

  • 0

Trijų asmenų slovėnų šeimai nuotykių paieška vos nesibaigė liūdnai. Kartu su gidu jie leidosi į 8 km ilgio urvų sistemą su požeminiais ežerais, kur galima patekti tik plaukiant valtimi. Deja, prasidėjusios liūtys sukėlė potvynius ir žmonės iš urvo nebegalėjo ištrūkti, todėl teko kviesti gelbėtojus.

Gelbėjimo operacijoje dalyvauja net 35 urvų gelbėtojai ir aštuoni narai, jiems padeda vienuolika ugniagesių ir civilinės saugos pajėgų narių. Įstrigusius žmonės surasti pavyko, tačiau išeiti iš urvo jiems kol kas galimybių nėra.

„Dabar jie turi viską, ko reikia. Jie turi palapines, temperatūra ten malonesnė nei lauke. Manau, kad ten apie 20 laipsnių šilumos. Jie turi maisto ir vandens, jie tiesiog laukia, kad galėtume juos ištraukti“, – komentavo Slovėnijos speleologų asociacijos vadovas Igor Berko.

Gelbėtojai tikisi, kad požeminio vandens lygis netrukus turėtų pradėti mažėti, tačiau gali prireikti ir kelių dienų, kad praėjimas vėl būtų saugus.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

 

„Dirbame su keliais scenarijais, bet pirmiausia tikimės, kad vanduo nuslūgs ir galėsime juos išvaduoti“, – aiškino civilinės gelbėjimo tarnybos atstovas Damir Podnar.

Urvas, kuriame žmonės įstrigo, yra ketvirta pagal biologinę įvairovę požeminė ekosistema pasaulyje.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS