Netoli Dubrovniko kroatų ugniagesiai kovoja su gaisru | Diena.lt

NETOLI DUBROVNIKO KROATŲ UGNIAGESIAI KOVOJA SU GAISRU

  • 2

Netoli vaizdingo Kroatijos pietinio Dubrovniko miesto dešimtys ugniagesių kovoja su miško gaisru, trečiadienį pranešė institucijos.

Pastarosiomis dienomis liepsnos siaubia Viduržemio jūros regiono teritorijas, įskaitant kelis gaisrus kaimyninėje Graikijoje ir Adrijos jūros pakrantėje Italijoje.

Pranešama, kad gaisras kilo maždaug už 12 km nuo garsiojo viduramžių miesto, Župos Dubrovačkos savivaldybėje. Pasak ugniagesių asociacijos, jis kilo vėlai pirmadienį, tačiau aplinkiniai gyventojai nebuvo evakuoti.

Antradienį dėl stipraus vėjo išplitusias liepsnas suvaldyti bandė apie 130 ugniagesių.

Vietos žiniasklaida pranešė, kad gaisras vietovėje taip pat sukėlė minų sprogimą.

Praėjusio amžiaus dešimtajame dešimtmetyje subyrėjus Jugoslavijai, serbų pajėgos apgulė ir apšaudė Dubrovniką, todėl kai kurios miesto teritorijos buvo apgadintos, o miesto pakraščiai vis dar užteršti minomis.

UNESCO saugomame VII a. statytame mieste virš Adrijos jūros stūkso bažnyčių, rūmų ir fontanų labirintas.

Dubrovnikas jau seniai yra turizmo centras, kuriame stoja daugybė kruizinių laivų, o pastaraisiais metais šis viduramžių mūrais apjuostas miestas išgarsėjo, kai jame buvo filmuojamos populiaraus HBO serialo „Sostų karai“ (Game of Thrones) dalys.

Adrijos perlu vadinamas miestas kasmet pritraukia daugiau nei milijoną turistų.

Šiuo metu visa Europa yra sukaustyta karščio bangos, lydimos gaisrų ir įspėjimų apie pavojų sveikatai. Nuo ekstremalių oro sąlygų taip pat nukentėjo Azijos ir JAV teritorijos.

Praėjusią savaitę, po kelias dienas Balkanuose tvyrojusių karščių per Bosniją, Kroatiją ir Slovėniją praūžus smarkioms audroms, žuvo mažiausiai penki žmonės.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

tai

gal kovokit ne su pasekmem o su priezastim z=0

Anonimas

Nezinau kaip jums, bet man jugoslavai nepatinka. Ir siaip slavai nepatinka.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS