Netoli Italijos krantų sudužo du laivai: dešimt migrantų žuvo, dar dešimtys dingo be žinios | Diena.lt

NETOLI ITALIJOS KRANTŲ SUDUŽO DU LAIVAI: DEŠIMT MIGRANTŲ ŽUVO, DAR DEŠIMTYS DINGO BE ŽINIOS

Dešimt migrantų žuvo ir dar dešimtys laikomi dingusiais be žinios, kai prie Italijos krantų avariją patyrė du laivai, pirmadienį pranešė migrantų gelbėjimo labdaros organizacija ir pakrantės apsaugos tarnyba.

Gelbėtojai, netoli Lampedūzos krantų atvykę į pagalbą mediniu laivu plaukusiems migrantams, triume rado dešimties asmenų palaikus, socialiniame tinkle „X“ pranešė Vokietijos humanitarinės pagalbos grupė „ResQship“.

Grupės „ResQship“ laivo „Nadir“ įgula „šiuo metu rūpinasi 51 laive buvusiu asmeniu. Dar dešimt asmenų pagalbos taip ir nesulaukė“, – pranešė Vokietijos labdaros organizacija.

„Mediniu laivu, kurį sėmė vanduo, iš viso plaukė 61 žmogus. Mūsų įgula sugebėjo evakuoti 51 asmenį, du iš jų buvo be sąmonės, juos teko išlaisvinti kirviu“, – teigiama pranešime.

„Dešimt žuvusiųjų buvo vandens užlietame laivo triume“, – paaiškino organizacija.

Tuo tarpu Italijos pakrantės apsaugos tarnyba pranešė netoli Kalabrijos krantų ieškanti žmonių, už borto atsidūrusių sudužus dar vienam laivui, – žiniasklaidos ir išgyvenusiųjų teigimu, be žinios yra dingę iki 60 migrantų.

Pakrantės apsaugos tarnyba nurodė, kad nuo praėjusios nakties ieškoma „asmenų, kurie sudužus, kaip manoma, migrantus iš Turkijos gabenusiam buriniam laivui galėjo dingti be žinios“.

Gelbėjimo darbai pradėti, „gavus nelaimės signalą iš netoli Italijos krantų plaukusio prancūzų pramoginio laivo“, – paaiškino ji.

Dešimt žuvusiųjų buvo vandens užlietame laivo triume.

Prancūzijos laivas pranešė valdžios institucijoms apie „netoliese pastebėtą pusiau nuskendusį laivą“ ir pats priėmė dvylika likusiųjų gyvų migrantų.

Po to jie buvo perduoti Italijos pakrantės apsaugos tarnybai, kuri juos laivu nugabeno į pietinėje Italijos dalyje esantį Ročela Jonikos miestą.

Vienas iš dvylikos likusiųjų gyvų migrantų po išlaipinimo mirė, pranešė pakrantės apsauga.

Naujienų agentūros ANSA teigimu, sudužus laivui be žinios dingo maždaug 50 migrantų, tuo tarpu radijo stotis „Radio Radicale“ pranešė, kad dingusiųjų be žinios yra 64 ir pridūrė, kad jūroje dingę asmenys yra kilę iš Afganistano ir Irano.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

ogi

surenka pinigus o po to zinodami kas per padarai prakiurdo lauva is kitos puses gaudami dar tiek jei ne daugiau ir tam naudojamos nurasytos geldos geri nebega nes neprisiplese pinigu o uz dyka nieks nerizikuos su sia saika musiskis is musu tv /labas zmogau/ gyven ir dar trans;iuoja gan logiska politika o bega vagys zmogzudziai p=0

Flurona [TRUMP 2024]

Žudikai ir prievartautojai patys gavo galą

SUSIJUSIOS NAUJIENOS