Netoli JAV ambasados Pekine nugriaudėjo sprogimas | Diena.lt

NETOLI JAV AMBASADOS PEKINE NUGRIAUDĖJO SPROGIMAS

  • 0

Netoli JAV ambasados Pekine ketvirtadienį sprogo nedidelis savadarbis užtaisas, laikytas 26 metų vyro.

Per sprogimą nukentėjo tik tas vyriškis, o policija jį sulaikė.

Socialiniuose tinkluose paskelbtose nuotraukose matyti didžiulis dūmų kamuolys ir ambasados kompleksą apsupusios policijos mašinos.

Policijos išplatintame pareiškime nurodoma, kad savadarbį užtaisą prie ambasados atnešęs ir per sprogimą nukentėjęs vyras, pavarde Jiangas (Dziangas), atvyko iš Tongliao miesto, esančio Vidinės Mongolijos regione. Policija pridūrė, kad vyro sužalojimai pavojaus gyvybei nekelia, bet galimų jo elgesio motyvų neįvardijo.

Anksčiau buvo pranešta, kad incidentas įvyko netoli vietos, kur Kinijos piliečiai paprastai laukia eilėje prie JAV ambasados vizų skyriaus.

„Apie 13 val. (vietos, 8 val. Lietuvos) laiku išgirdome gana stiprų sprogimą, todėl išėjom į gatvę pasižiūrėti, bet labai greitai tą vietą apsupo policija“, – sakė vienas įvykio liudininkas, nepanoręs viešinti savo vardo.

Tuojau po incidento Kinijos valstybinės cenzūros aparatas socialiniame tinkle „Weibo“ užblokavo paieškas pagal žodžius „JAV ambasada“.

Naujienų agentūros AFP žurnalistai sakė, kad praėjus nedaug laiko nuo incidento ambasados vizų skyrius atnaujino darbą.

„Išgirdau garsų trinktelėjimą, ir visi atsigręžėme, kad pamatytume kas vyksta“, – sakė prie ambasados tuo metu laukęs vyras, pavarde Liu.

„Atrodo, (policija) labai greitai reagavo, tarsi jie būtų tam ruošęsi“, – pridūrė jis.

Valstybinė žiniasklaida anksčiau buvo paskelbusi, kad apie 11 val. (6 val.) prie ambasados sulaikyta moteris, apliejusi save benzinu.

Incidentas įvyko Pekino pakraštyje esančiame diplomatiniame rajone, kur įsikūrusios keleto šalių, tarp jų – JAV, Indijos ir Izraelio, ambasados.

Kinija ir JAV pastaruoju metu buvo įsitraukusios į aštrų ginčą dėl prekybos, bet Amerika tebėra populiari kinų kelionių kryptis. Nemažai šios šalies piliečių vyksta į Jungtines Valstijas turizmo, studijų arba imigracijos tikslais.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS