Netoli populiaraus Turkijos kurorto siaučia miško gaisras | Diena.lt

NETOLI POPULIARAUS TURKIJOS KURORTO SIAUČIA MIŠKO GAISRAS

Turkijoje gelbėtojai trečiadienį iš namų evakavo šimtus žmonių, netoli turistų pamėgto Viduržemio jūros kurorto Antalijos siaučiant miško gaisrui.

Socialiniuose tinkluose ir Turkijos televizijos paskelbtoje medžiagoje matyti, kaip gelbėtojai iš sraigtasparnių pila liepsnos plitimą slopinančių medžiagų ant degančių pastatų ir laukų pajūryje įsikūrusiame Manavgate ir jo apylinkėse.

„Tai neįtikėtinai prastas reginys“, – televizijai „CNN Turk“ komentavo Manavgato meras Sukru Sozenas (Šiukriu Siozenas).

Vietos pareigūnai pranešė, kad buvo evakuoti keturi miesto rajonai ir kad gaisras yra iš dalies suvaldytas.

Lieka neaišku, kiek žmonių buvo paveikti, tačiau televizija NTV nurodė, jog vienoje miesto dalyje sudegė 20 pastatų, kur gyveno apie 500 žmonių.

Valstybinė Anatolijos naujienų agentūra paneigė pradinius pranešimus, kad atsargumo sumetimais buvo evakuota vietos ligoninė.

Tirštų juodų dūmų kamuoliai kilo į padangę maždaug už 75 km į rytus nuo Turkijos kurortinio miesto Antalijos.

Pakrantės regionas aplink Antaliją yra mėgstama turistų europiečių, ypač rusų ir Rytų Europos gyventojų, vasaros atostogų vieta.

Antalijos meras Muhittinas Bocekas (Muchitinas Biodžekas) patikino, kad gaisras nekelia jokio pavojaus šiam kurortui.

„Laimei, neužfiksavome jokio gyvybės praradimo“, – sakė jis televizijai NTV ir pridūrė, jog liepsnos, regis, įsiplieskė iškart keturiose vietovėse.

„Tai galėtų reikšti padegimą, tačiau šiuo metu apie tai neturime aiškios informacijos“, – pažymėjo M. Bocekas.

Žemės ūkio ministras Bekiras Pakdemirli (Bekiras Pakdemirlis) savo ruožtu patvirtino, kad gaisrai kilo keturiose vietose, bet pabrėžė, kad dar negalima pasakyti, dėl ko įsiplieskė liepsnos.

Jis pridūrė, jog ugnį kursto vėjai, kurių greitis siekia iki 50 km per valandą.

„Dabar mūsų darbas yra gesinti gaisrą, – televizijos eteryje pareiškė ministras. – Bus atliktas tyrimas, o priežastys bus nustatytos vėliau.“

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS