Iš Lietuvos pakilęs mįslingas lėktuvas be leidimo praskrido virš kelių Rytų Europos šalių | Diena.lt

IŠ LIETUVOS PAKILĘS MĮSLINGAS LĖKTUVAS BE LEIDIMO PRASKRIDO VIRŠ KELIŲ RYTŲ EUROPOS ŠALIŲ

Iš Lietuvos pakilęs dvivietis lėktuvas be leidimo praskrido virš kelių Rytų Europos šalių ir pritraukė karinių oro pajėgų dėmesį, o paskui buvo paliktas Bulgarijoje nežinomos įgulos, ketvirtadienį pranešė bulgarų gynybos ir vidaus reikalų ministrai.

Lėktuvas skrido virš Vengrijos, trumpam įskrido į Serbijos, paskui į Rumunijos, o trečiadienį 19 val. 9 min. vietos (ir Lietuvos) laiku – į Bulgarijos oro erdvę, sakoma ministerijos pareiškime.

Dvimotoris lėktuvas „Beechcraft“ su dviem žmonėmis neturėjo patvirtinto skrydžio plano, o jo atsakikliai buvo išjungti. Pilotas nereagavo į radijo užklausas ir vizualinius signalus, nurodė Rumunijos gynybos ministerija.

Du Vengrijos naikintuvai „Gripen“, du JAV naikintuvai F-16 ir du Rumunijos naikintuvai F-16 vienas po kito perėmė pažeidėją ir lydėjo jį tol, kol jis įskrido į Bulgarijos oro erdvę, pridūrė Bukareštas.

Bulgarų oro pajėgos iš karto nepakėlė naikintuvų, nes „lėktuvas jokiu metu nebuvo laikomas keliančiu grėsmę“, žurnalistams sakė gynybos ministras Dragomiras Zakovas.

Jo vadovaujama ministerija pranešė, kad skrydžio sąlygos buvo sudėtingos: siautėjo audra su perkūnija ir smarkiu lietumi.

Lėktuvas buvo sustojęs pasipildyti degalų ant Dunojaus pakrantės įsikūrusiame Vidino mieste Bulgarijos šiaurės vakaruose. Vėliau pareigūnai rado orlaivį sename aerodrome netoli šalies rytinio Tergovištės miesto.

Vidaus reikalų ministras Boiko Raškovas žurnalistams sakė, kad lėktuvo variklis dar buvo šiltas. Tačiau įgulos nariai dingo ir jų buvimo vieta vis dar nežinoma.

B. Raškovo duomenimis, lėktuvas yra 60 metų senumo ir savo kelionę pradėjo Lietuvoje. Jis taip pat skrido virš Lenkijos ir Slovakijos teritorijos – taigi, orlaivis iš viso be leidimo buvo įskridęs į septynių Rytų Europos šalių oro erdvę.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Darius

Durniu laivas kazkoks gaunas viska sudejus

Kaunietis

Net nejuokinga...pakilo Lietuvoje,tai ką,negalima nustatyti iš kur pakilo? taigi čia ne koks dronas,kad galima atsivežti automobiliu į mišką,ir pakilti,pagaliau jis turi registracijos numerį,turi savininką,po to praskridęs pusę Europos nusileido degalų.Toks įspūdis, kad nusileido degalinėje,prisipylė benzo,prarijo submariną,ir nuskrido toliau.Kažkas čia ne taip,ko gero straipsnio autorius gerai parūkęs.

Anonimas

Nuvežė bulgarams lietuviško hašišo. Šaunuoliai.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS