Niujorke užregistruotas didžiausias mirčių nuo COVID-19 skaičius per parą | Diena.lt

NIUJORKE UŽREGISTRUOTAS DIDŽIAUSIAS MIRČIŲ NUO COVID-19 SKAIČIUS PER PARĄ

Niujorko valstijoje ketvirtadienį užregistruota daugiausiai mirčių nuo COVID-19 per parą. Koronaviruso labiausiai paveiktoje JAV valstijoje per pastarąsias 24 val. mirė 799 šia liga susirgę asmenys.

Tačiau Niujorko gubernatorius Andrew Cuomo pranešė, kad į ligoninę guldomų žmonių skaičius ir toliau mažėja.

A. Cuomo teigė, kad ketvirtadienį per parą mirė 799 ir šis skaičius pranoko trečiadienį skelbtų aukų skaičių, jų praėjusią parą buvo 779. Gubernatorius taip pat pabrėžė, kad dėl karantino priemonių kreivė po truputį plokštėja.

„Ligoninėse gydomų žmonių skaičius per šią parą išaugo 200, tai mažiausias rodiklis nuo viso šito košmaro pradžios“, – žurnalistams sakė A. Cuomo. Gubernatorius tvirtino, kad mažiausias buvo ir intensyvios terapijos skyriaus pacientų prieaugio rodiklis.

Pirmadienį Niujorke buvo pratęstos valstijos lygmeniu galiojančios priemonės: iki balandžio 29 d. ir toliau neveiks mokyklos, ribojama visų nebūtinų verslų veikla.

„Darome tai, siekdami plokštinti kreivę. Reikia, kad mūsų kreivė ir toliau išliktų kuo plokštesnė“, – sakė A. Cuomo.

Gubernatorius perspėjo, kad išlieka ir antrosios užsikrėtimų bangos grėsmė, todėl, pasak jo, dar per anksti svarstyti, kada mieste bus atnaujintos įprastos veiklos. „Nežadu prognozuoti, kokia bus situacija po trijų, keturių ar penkių savaičių. Apie tai neturiu jokio supratimo“, – teigė A. Cuomo.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS