Niujorko gubernatorius karantiną pratęsė iki gegužės 15-osios | Diena.lt

NIUJORKO GUBERNATORIUS KARANTINĄ PRATĘSĖ IKI GEGUŽĖS 15-OSIOS

Niujorko gubernatorius Andrew Cuomo (Endrius Kuomas) ketvirtadienį pratęsė karantiną valstijoje iki gegužės 15 dienos; jis citavo duomenis, rodančius, kad padėtis gerėja, tačiau primygtinai reikalavo palaikyti budrumą.

Gubernatorius atkreipė dėmesį į mažėjantį hospitalizuojamų ir į intensyviosios priežiūros skyrius guldomų pacientų skaičių, tačiau pabrėžė, kad sergamumo lygis turės smarkiai sumažėti, kol pradės atsigauti ekonomika.

„Norėčiau, kad užkrėtimo lygis dar labiau sumažėtų“, – savo eilinėje spaudos konferencijoje  teigė A. Cuomo. Jis pranešė, kad koronavirusinės infekcijos COVID-19 epicentru JAV tapusioje valstijoje per praėjusią parą mirė dar 606 žmonės – mažiausiai per 10 dienų.

„Nenoriu prognozuoti, [kas bus] po to laikotarpio, – sakė gubernatorius. – Vienas mėnuo yra ilgas laikas.“

Šis pranešimas buvo paskelbtas diena prieš įsigaliojant nurodymui, kad niujorkiečiai užsidengtų veidus viešose vietose, kur neįmanoma išlaikyti 2 m atstumo tarp žmonių.

A. Cuomo taip pat teigė, kad Niujorko valstija, kurioje nuo COVID-19 mirė mažiausiai 11 586 žmonės ir daugiau nei pusė milijono žmonių užsikrėtė šia infekcija, padovanos po 100 plaučių ventiliatorių smarkiai nuo pandemijos nukentėjusiam Naujajam Džersiui ir Mičiganui, o dar 50 – Merilandui.

„Kaip niekada anksčiau suprantame apie dalijimosi ištekliais [svarbą] ir suprantame apie dalijimosi tarp valstijų [svarbą] bei kokie geri žmonės buvo Niujorkui, kai mums to reikėjo“, – tvirtino gubernatorius.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS