Niujorko valstijoje užpuolikas rabino name subadė penkis žmones | Diena.lt

NIUJORKO VALSTIJOJE UŽPUOLIKAS RABINO NAME SUBADĖ PENKIS ŽMONES

  • 5

Niujorko valstijoje įsibrovėlis vėlų šeštadienio vakarą rabino name, kur dešimtys žmonių buvo susirinkę švęsti Chanukos, subadė ir sužeidė penkis žmones, pranešė pareigūnai.

Sužeistieji, kurie visi yra hasidai, buvo nuvežti į vietos ligonines ir du iš jų yra kritinės būklės, socialiniame tinkle „Twitter“ pranešė Žydų ortodoksų viešųjų reikalų taryba (OJPAC), kuriai apie incidentą buvo pranešta šeštadienį 21 val. 50 min. vietos (sekmadienį 4 val. 50 min. Lietuvos) laiku.

Įtariamasis jau suimtas, socialiniame tinkle „Facebook“ pranešė Ramapo miesto policija.

Niujorko valstijos gubernatorius Andrew Cuomo (Endrius Kuomas) pareiškė esąs „pasibaisėjęs“ šiuo „niekingu ir bailiu nusikaltimu“ ir nurodęs valstijos policijos neapykantos nusikaltimų tyrimų grupei atlikti tyrimą.

„Niujorke antisemitizmas netoleruojamas ir mes užtikrinsime, kad užpuolikui būtų skirta griežčiausia įstatymais numatyta bausmė", – parašė jis tviteryje.

Televizijos kanalas „CBS New York“ pranešė, jog mačete apsiginklavęs vyras įėjo į rabino namą Niujorko valstijos Ramapo miesto Monsėjaus gyvenvietėje, kur gyvena didelė žydų bendruomenė, ir, prieš pabėgdamas, subadė mažiausiai tris žmones.

„Meldžiausi, kad likčiau gyvas“, – laikraščiui „The New York Times“ papasakojo 65 metų Aronas Kohnas (Aronas Konas). Pasak liudininko, peilis, kurį laikė užpuolikas, buvo „šluotos koto dydžio“.

Yossi Gestetneris (Josis Gestetneris), vienas iš OJPAC skyriaus Hadsono Slėnio rajone įkūrėjų, dienraščiui „The New York Times“ pareiškė, jog vienas iš sužeistųjų yra rabino sūnus.

„Name buvo dešimtys žmonių, – pareiškė jis. – Buvo švenčiama Chanuka.“

Izraelio prezidentas Reuvenas Rivlinas pareiškė esąs „sukrėstas ir pasipiktinęs“ dėl šio išpuolio.

„Antisemitizmo iškilimas nėra vien žydų problema ir tikrai nėra vien Izraelio valstybės problema“, – pabrėžė jis.

„Privalome kartu kovoti prieš šį blogį, kuris vėl kelia savo galvą ir kelia tikrą grėsmę visame pasaulyje.“

Pastaruoju metu Jungtinėse Valstijose daugėja išpuolių prieš žydų objektus, ypač tankiai apgyvendintoje Niujorko metropolinėje zonoje.

Anksčiau šį mėnesį per šaudynes košerinio maisto parduotuvėje Džersi Sityje žuvo šeši žmonės, įskaitant du įtariamuosius. Vietos pareigūnai tuomet davė suprasti, jog parduotuvės užpuolimas iš dalies buvo antisemitinio pobūdžio.

Niujorko miesto meras Billas de Blasio (Bilas de Blazijas) po šeštadienį įvykdyto išpuolio tviteryje parašė kalbėjęs su savo senais draugais žydais, kurie prisipažino bijantys atvirai demonstruoti savo tikėjimą.

„NELEISIME, kad tai taptų naująja norma, – parašė jis. – Pasinaudosime visomis turimomis priemonėmis ir visiems laikams užkirsime kelią šiems išpuoliams.“

 

GALERIJA

  • Niujorko valstijoje užpuolikas rabino name subadė penkis žmones
  • Niujorko valstijoje užpuolikas rabino name subadė penkis žmones
Scanpix nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (5)

...

Dievui tie žydai ŠLYKŠTŪS: vos spėja tobuliausias jo kūrinėlis žmogutis gimt tie šėtono tarnai žydai jį iškart ŠNAI ir apipjausto!

vijole

Visai teisingai=== nereikia -nebutina atvirai demonstruoti savo religiniu svenciu ,kurios [[kitos religijos bendruomenems sukelia nepriimtinuma,,ir neapykanta,]],juk JAV ne zydu tikejimo valstybe,,,nors idejiskai --amerikanos-mishrunai ====Kosmopolitas! near religiniu karu!,jei near religiniu at/pasiskirstymu;;;tai aisku kiekvienam xx1 amz.protaujanciam

dusanskis

Kazin kodel ju visur taip nekencia? Turetu patys atsakyti sau...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS