Norvegijos mečetėje – kruvinos šaudynės, yra sužalotų | Diena.lt

NORVEGIJOS MEČETĖJE – KRUVINOS ŠAUDYNĖS, YRA SUŽALOTŲ

  • 11

Netoli Oslo esančioje mečetėje vienas keliais ginklais ginkluotas vyras šeštadienį ėmė šaudyti ir sužeidė vieną žmogų, tačiau galiausiai buvo sulaikytas, pranešė norvegų policija ir įvykio liudininkai.

Praėjus kelioms valandoms po atakos vienuose namuose Berumo priemiestyje, kur anksčiau tądien irgi buvo šaudoma, buvo aptiktas jaunos moters lavonas; šis asmuo buvo susijęs su įtariamu šauliu, šeštadienio vakarą pranešė pareigūnai.

Pareigūnai pradėjo tyrimą dėl nužudymo.

Kaip pasakojo mečetės vadovas, užpuolikas buvo juodais rūbais apsirengęs baltaodis, jis dėvėjo šalmą ir neperšaunamą liemenę.

Pasak jo, atakos metu mečetėje buvo tik trys žmonės.

Policijai apie šaudymą buvo pranešta apie 16 val. vietos (17 val. Lietuvos) laiku.

Tai buvo jaunas norvegas iš norvegiškos aplinkos. Jis gyvena netoliese.

Iš pradžių pareigūnai buvo pranešę apie vieną pašautą asmenį, tačiau vėliau patikslino, kad vienas žmogus patyrė „nedidelių sužalojimų“ ir nebuvo aišku, ar tai – šautinės žaizdos.

Policijos teigimu įtariamasis tikriausiai veikė savarankiškai.

„Tai buvo jaunas norvegas iš norvegiškos aplinkos. Jis gyvena netoliese“, – per spaudos konferenciją sakė Oslo policijos atstovas Rune Skjold (Runė Šoldas).

Pasak jo, įtariamasis jau buvo žinomas policijai, tačiau anksčiau teistas nebuvo.

Tas vyras, kuriam yra kiek daugiau nei 20 metų, buvo sulaikytas ir bus apklaustas „dėl įvykių mečetėje ir nužudymo“, sakoma policijos pranešime, kurį cituoja Norvegijos žiniasklaida.

2011 metų liepą Norvegiją sukrėtė ultradešiniųjų ekstremisto Anderso Behringo Breiviko (Anderso Bėringo Breiviko) atakos. Jam susprogdinus bombą netoli vyriausybės biurų Osle ir pradėjus šaudyti per Darbo partijos jaunimo stovyklą Utiojos saloje netoli sostinės, žuvo 77 žmonės.

„Kraujas ant kilimų“

„Vieną iš narių pašovė baltaodis vyras su šalmu ir uniforma“, – vietos žiniasklaidai sakė mečetės vadovas Irfanas Mushtaqas (Irfanas Muštakas).

Pasak jo, tas vyras turėjo daug ginklų, tačiau jį sulaikė vienas iš mečetės maldininkų.

I. Mushtaqas pats atvyko į įvykio vietą netrukus po to, kai jam buvo pranešta apie šaulį, ir jis nuėjo į pastato galinę dalį, kur laukė policijos.

„Tuomet aš pamačiau kulkų tūteles ir kraują ant kilimų ir pamačiau vieną iš mūsų narių sėdint visą kruviną ant užpuoliko“, – Norvegijos laikraščiui VG sakė jis.

Jo teigimu, vyrui, kuris sulaikė šaulį, buvo 75 metai ir jis po maldų skaitė Koraną. Anot I. Mushtaqo, mečetė iki incidento nebuvo sulaukusi jokių grasinimų.

Išpuolis buvo įvykdytas musulmonų šventės Id al Adha, žyminčios hadžo pabaigą, išvakarėse. Policija šeštadienį nurodė, kad pasiųs daugiau pareigūnų, kad švenčiantieji būtų „kaip galima saugesni“.

GALERIJA

  • Norvegijos mečetėje – kruvinos šaudynės, yra sužalotų
  • Norvegijos mečetėje – kruvinos šaudynės, yra sužalotų
  • Norvegijos mečetėje – kruvinos šaudynės, yra sužalotų
EPA-ELTA nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (11)

Drexnia

Tai čia bus vienas iš tu kur brolis su seserimi pasidaro, ir gimsta paskui va šitie. Skandinavijoi tai normalu, ten anūkas gali dulkint senelę, ir paskui gražiai vakarieniauja visa šeima.

Ye

Saunuolis vaikinukas

na ir norvegijoj norvegiska

dvasia atgyja....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS