Norvegijos uoste užsidegė Rusijos laivas, iškilo sprogimo grėsmė | Diena.lt

NORVEGIJOS UOSTE UŽSIDEGĖ RUSIJOS LAIVAS, IŠKILO SPROGIMO GRĖSMĖ

Norvegijos šiaurėje esančiame uoste kilus gaisrui viename Rusijos žvejybos traleryje iškilo sprogimo pavojus, todėl tarnybos ketvirtadienį evakavo gyventojus iš aplinkinės teritorijos.

Norvegų visuomeninis transliuotojas pranešė, kad gaisras 64 metrų ilgio laive „Buchta Najezdnik“, kuriame yra amoniako rezervuaras ir apie 200 tūkst. litrų dyzelino, prasidėjo trečiadienį, jam stovint Breivikos uoste šalia šiaurinio Trumsės miesto.

Ketvirtadienį ryte padarytose nuotraukose ir vaizdo įrašuose iš įvykio vietos matyti, kad laivas smarkiai pasviro ir buvo apgaubtas tirštų dūmų.

„Gaisras liepsnoja netoli [amoniako] rezervuaro, bet jis nesprogo“, – laikraščiui VG sakė regiono priešgaisrinio ir gelbėjimo departamento vadovas Oeysteinas Solstadas (Eisteinas Sulstedas).

„Manome, kad vožtuvai tinkamai suveikė ir kad didžioji dalis [amoniako] iš bako ištekėjo. Taigi, nemanome, kad šiuo metu yra didelis sprogimo pavojus, bet rezervuarą nuolat aušiname“, - pridūrė jis.

Vietos policija nurodė, kad didžioji dalis laive buvusių degalų irgi tikriausiai išdegė, bet dalis jų ištekėjo į jūrą.

NRK nurodė, kad iš aplinkinės teritorijos buvo evakuota beveik 100 žmonių.

Pagal preliminarius duomenis, 1991 metais pastatytas beveik 1 900 tonų talpos traleris šiame uoste buvo remontuojamas, tad keliama prielaida, kad gaisro priežastis buvo suvirinimo darbai.

Laive buvo 29 įgulos nariai, iš jų 12 kreipėsi į medicinos įstaigas.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Anonimas

Kadangi aplinkui yra užtenkamai vandens, tai gaisrą greitai užgesino. Vandens nepritrūko.

Anonimas

Gal Breivikis pasidarbavo ?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS