Nutraukta princo Andrew seksualinės prievartos byla: šalys sutarė dėl piniginės išmokos | Diena.lt

NUTRAUKTA PRINCO ANDREW SEKSUALINĖS PRIEVARTOS BYLA: ŠALYS SUTARĖ DĖL PINIGINĖS IŠMOKOS

Niujorke oficialiai nutraukta britų princui Andrew (Endriui) jo ilgametės kaltintojos Virginios Giuffre (Virdžinijos Džufrė) iškelta byla dėl seksualinės prievartos, nešlovę užsitraukusiam karališkosios šeimos nariui pagal susitarimą sumokėjus moteriai neįvardijamą sumą, rodo antradienį paviešinti teismo dokumentai.

Vasarį šalys pasiekė susitarimą užbaigti ginčą neteisminiu būdu, apsaugojusį britų monarchės Elizabeth II (Elzbietos II) antrąjį sūnų nuo viešo pažeminimo teisme.

Abi šalys federaliniam teismui Niujorke pateikė prašymą nutraukti bylą, kurį antradienį pasirašė teisėjas Lewisas Kaplanas (Liuisas Kaplanas).

Praėjusį mėnesį pasiektame susitarime buvo rašoma, kad šalys pateiks prašymą nutraukti bylą „panelei Giuffre gavus išmoką“. Tai rodytų, kad pinigai jau buvo sumokėti. 

38 metų V. Giuffre tvirtino turėjusi lytinių santykių su princu Andrew, kai jai buvo 17-a ir pagal Amerikos įstatymus ji dar buvo nepilnametė. Su princu ją supažindino velionis amerikiečių finansininkas Jeffrey Epsteinas (Džefris Epsteinas).

Princui, kuriam dabar 61 metai, kriminaliniai kaltinimai nebuvo pareikšti.

Laikraštis „The Daily Telegraph“ pranešė, kad Andrew turėjo sumokėti 10 mln. svarų (12 mln. eurų) V. Giuffre ir dar 2 mln. svarų (2,4 mln. eurų) labdaros organizacijai, kuri rūpinasi prekybos žmonėmis seksualinio išnaudojimo tikslais aukomis.   

Sausį iš Andrew buvo atimti kariniai garbės titulai ir pareigos labdaros fonduose bei organizacijose. 

2019 metais jis atsisakė karališkųjų pareigų po plačiai išjuokto interviu britų visuomeniniam transliuotojui BBC, kuriame stengėsi įrodyti esąs nekaltas dėl V. Giuffre jam mestų kaltinimų.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Jonas

Kurvos pačios lipa ant galvų paskiau vyrai turi atsakyti .Kas dedasi Lietuvoje tarp ubagų , invalidų ir kitų žmonių grupių,manau žino visi.Del pinigų , dėl išgyvenimo praranda žmoniškumą , padorumo elgesį ir visą kitą.Taip kad ir šitas žmogelis matomai negalėjo atsispirti.Man tai juokas ima is tokių vyrų kurie patiki šavalku glamoneėm už pinigus, arba dar ką nors kitą..Tai pradažnos škūros, kuriom nesvarbu kieno tą leisgyvį daiktą pačiulpti.

o

tokius globalpydus deretu sodint isvien kartu su vatikano iskrypeliais ir tegul ten krusasi ir meldziasi setonui?===

SUSIJUSIOS NAUJIENOS