Nyderlandų tarnybos nuvilko gaisro nuniokotą krovininį laivą į naują vietą | Diena.lt

NYDERLANDŲ TARNYBOS NUVILKO GAISRO NUNIOKOTĄ KROVININĮ LAIVĄ Į NAUJĄ VIETĄ

  • 1

Prie Nyderlandų krantų užsidegęs krovininis laivas su elektromobiliais buvo atvilktas į naują laikiną vietą, pirmadienį pranešė pareigūnai, skubėdami užkirsti kelią ekologinei katastrofai.

Laivo „Fremantle Highway“ perkėlimo 66 kilometrus operacija prasidėjo sekmadienį ir buvo atlikta be trikdžių, pranešė nacionalinė vandenų valdymo agentūra „Rijkswaterstaat“.

Praėjusį antradienį kilusio gaisro priežastis lieka neaiški, tačiau laivo savininkas teigė, kad gaisrą galėjo sukelti viena iš laive buvusių elektrinių transporto priemonių.

Vienas jūreivis mirė po to, kai jis ir kiti 22 įgulos nariai buvo išgelbėti iš degančio laivo, gabenusio beveik 3 000 transporto priemonių. Dėl kilusio gaisro kai kurie įgulos nariai buvo priversti šokti už borto. Dauguma jų jau išleisti iš ligoninės.

Krovininis laivas dabar yra už 16 km į šiaurę nuo Schirmonikogo ir Amelando salų, tačiau vis dar nerimaujama dėl teršalų poveikio vandenims ir netoliese esančiam ekologiškai jautriam Vadenzės įlankos salynui.

Pareigūnai teigė, kad naujoji laivo padėtis yra tinkamesnė tikėtiniems įvairiems scenarijams ir oro sąlygoms, o Nyderlandų transliuotojas NOS pridūrė, kad laivas taip pat yra atokiau nuo judrių laivybos kelių.

Laivas, kuris skirtas naftos išsiliejimams likviduoti, stovi netoliese ir pareigūnai tikisi netrukus apžiūrėti „Fremantle Highway“.

Kai jis užsidegė, jame buvo beveik 500 elektrinių transporto priemonių.

2022 metų kovą prie Azorų salų pakrantės Atlanto vandenyne užsidegė ir nuskendo krovininis laivas, gabenęs apie 4 000 „Volkswagen“ automobilių, įskaitant kai kuriuos elektrinius modelius.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Pilietis

Neveltui viena norvegu kompanija i laivus nepriima nei elektriniu nei hibridiniu auto

SUSIJUSIOS NAUJIENOS