O. Syniehubovas: Vovčanske tebėra apie 50 civilių, žuvusiųjų skaičius gali siekti dešimtis | Diena.lt

O. SYNIEHUBOVAS: VOVČANSKE TEBĖRA APIE 50 CIVILIŲ, ŽUVUSIŲJŲ SKAIČIUS GALI SIEKTI DEŠIMTIS

Vovčanske tebėra apie 50 gyventojų, o žuvusiųjų per apšaudymą ir Rusijos kareivių nužudytų žmonių skaičius gali siekti kelias dešimtis, interviu „Ukrinform“ sakė Charkivo srities karinės administracijos vadovas Olehas Syniehubovas.

Jo žodžiais, beveik visi gyventojai išvažiavo iš vyriausybės kontroliuojamos teritorijos. Nacionalinė policija vykdo vizitus iš namo į namą, bendradarbiaudama su kariškiais. „Labiau nerimaujame dėl okupacinių pajėgų kontroliuojamos teritorijos, nes ten tikrai yra žmonių, jie yra labai sudėtingoje padėtyje ir sąlygose, nes dėl įvairių priežasčių nepanoro laiku išvykti. (...) Visą informaciją turėsime tik po deokupacijos“, – sakė O. Syniehubovas.

Pasak jo, žuvusiųjų skaičius gali siekti kelias dešimtis, atsižvelgiant į miesto sunaikinimo laipsnį. Taip manyti verčia ir kariuomenės vaizdo įrašai, padaryti iš sraigtasparnių. Miesto daugiaaukščiai pastatai beveik visiškai sunaikinti.

Rusai pradėjo puolimą Charkivo srities šiaurėje gegužės 10 d., jiems pavyko užimti kelias gyvenvietes, jie kontroliuoja dalį Vovčansko Čuhuivo rajone.

Gairės: Olehas Syniehubovas, Vovčanskas, žuvusieji, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS