Okupantų į Mariupolį atvežti statybininkai susibūrė į dvi nusikalstamas grupuotes | Diena.lt

OKUPANTŲ Į MARIUPOLĮ ATVEŽTI STATYBININKAI SUSIBŪRĖ Į DVI NUSIKALSTAMAS GRUPUOTES

  • 0

Rusų kariai į Mariupolį atvežė daugiau nei 25 tūkstančius statybininkų iš Rusijos Federacijos ir Vidurinės Azijos šalių. Laikinai okupuotame mieste atvežti nelegalūs migrantai susibūrė į mažiausiai dvi etnines nusikalstamas grupuotes. Jų nariai prekiauja ginklais, narkotikais bei užsiima kita neteisėta veikla, praneša UNIAN.

Apie tai paskelbė Nacionalinio pasipriešinimo centras. Pažymima, kad kalbama apie etninius uzbekus, kurie kilę iš Tadžikistano.

„Tokiu būdu priešas išsprendžia darbo jėgos trūkumo problemą, nes vietiniai gyventojai nenori dirbti užpuolikams. Nelegalūs migrantai yra sukūrę bent dvi etnines gaujas, kurios dalyvauja vykdant ginklų ir narkotikų kontrabandą, metalo laužo surinkimą ir neteisėtą gabenimą bei statybą“, – rašoma pranešime.

Situacija Mariupolyje

Nacionalinio pasipriešinimo centras anksčiau pranešė, kad okupantai planuoja perkelti daugiau nei 300 tūkstančių rusų į Mariupolį, Donecko sritį. Taip įsibrovėliai nori įgyvendinti miesto „plėtros planą“, kuriame numatytas ir gyventojų skaičiaus didinimas.

Tuo tarpu, Mariupolyje stiprėja represijos. Okupantai baiminasi, kad miesto gyventojai renka informaciją apie užpuolikus ir perduoda ją Ukrainos gynybos pajėgoms.

Gairės: Mariupolis, migrantai, karas Ukrainoje, okupuotos teritorijos
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS