Olandijos oro uoste kilo sumaištis: pilotas pranešė, kad užgrobtas lėktuvas | Diena.lt

OLANDIJOS ORO UOSTE KILO SUMAIŠTIS: PILOTAS PRANEŠĖ, KAD UŽGROBTAS LĖKTUVAS

Amsterdamo Schipholio oro uoste lėktuvo pilotui trečiadienį netyčia įjungus signalą, rodantį, kad orlaivis yra užgrobtas, kilo didelė sumaištis ir buvo surengta olandų policijos saugumo operacija.

Ispanijos oro bendrovė „Air Europa“ po incidento jos lėktuve, turėjusiame skristi iš Nyderlandų sostinės į Madridą, pareiškė atsiprašanti.

„Klaidingas aliarmas. Lėktuve, šią popietę turėjusiame skristi iš Amsterdamo į Madridą, buvo per klaidą įjungtas perspėjimas, inicijuojantis protokolus dėl užgrobimo oro uoste“, – sakoma bendrovės „Twitter“ žinutėje.

„Nieko nenutiko; visi keleiviai – saugūs ir sveiki, laukia, kada galės greitai išskristi. Labai atsiprašome“, – pridūrė „Air Europa“.

Nyderlandų karališkoji karo policija anksčiau pranešė tirianti „įtartiną padėtį“, bet po valandos paskelbė, kad keleiviai ir įgulos nariai „saugiai išlaipinti iš lėktuvo“.

Laineryje buvo 27 keleiviai, nurodė olandų žiniasklaida.

Nuotraukose ir vaizdo įrašuose iš įvykio vietos matyti lėktuvą apsupę policijos mašinos ir greitosios pagalbos automobiliai. Dėl šio klaidinamo pavojaus dalis oro uosto buvo uždaryta.

Schipholis yra vienas judriausių oro uostų Europoje, per metus aptarnaujantis daugiau kaip 70 mln. keleivių, nurodoma jo tinklalapyje.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS