Oro uoste – didžiulė skrydžio į Minską laukiančių migrantų eilė: iš ten – į Europą | Diena.lt

ORO UOSTE – DIDŽIULĖ SKRYDŽIO Į MINSKĄ LAUKIANČIŲ MIGRANTŲ EILĖ: IŠ TEN – Į EUROPĄ

  • 3

Internete plinta įrašas, kuriame užfiksuota didelė migrantų, Sirijos sostinės Damasko oro uoste laukiančių skrydžio į Minską, eilė, skelbia telegraf.by.

Tai liudijantis vaizdo įrašas buvo paskelbtas socialiniame tinkle „Twitter“.

Kaip filmuotos medžiagos prieraše rašė jos autorius, tokius nusidriekusios eilės vaizdus minėtame oro uoste buvo galima pamatyti lapkričio 7 dieną

„Šimtai migrantų laukia nusileidimo Damaske, Sirijoje. Jų kelionės tikslas – Baltarusija, o iš ten – Europa. Dauguma jų yra Irako kurdai iš Duhoko ir Zakso miestų“.

Priminsime, kad šiomis dienomis Lenkija susiduria su itin dideliu migrantų šturmu mėginant kirsti sieną. Lenkijos policija trečiadienį pranešė sulaikiusi daugiau kaip 50 migrantų, per pastarąją parą nelegaliai kirtusių valstybės sieną iš Baltarusijos teritorijos, ir ieškanti kitų asmenų.

„Per pastarąsias 24 valandas policija sulaikė per 50 žmonių prie Bialoviežos, jiems neteisėtai kirtus sieną“, – naujienų agentūrai AFP sakė Palenkės vaivadijos policijos departamento atstovas Tomaszas Krupa (Tomašas Krupa).

Pasak jo, kalbama apie dvi atskiras migrantų grupes, o kai kurie iš jų išvengė sulaikymo.

Dvi didelės grupės

Trečiadienį lenkų žiniasklaida pranešė, kad per praėjusią parą dvi didelės nelegalių migrantų grupės iš Baltarusijos pateko į Lenkijos teritoriją.

Dvi grupės po mažiausiai kelias dešimtis užsieniečių pralaužė pasienio užtvaras Krynkų ir Bialovežos apylinkėse, sakoma pranešimuose.

Pasieniečiai patvirtino šią informaciją ir nurodė, kad dalį šių žmonių pavyko sugrąžinti prie sienos linijos, o likusiųjų ieškoma.

To rajono pasieniečių atstovė majorė Katarzyna Zdanowicz (Katažyna Zdanovič) radijui „Radio Bialystok“ sakė, kad abiem atvejais buvo jėga pralaužtos pasienio užtvaros.

Pranešama, kad šiuo metu Balstogės Kuznicos-Brūzgų sienos perėjos rajone ramu, Baltarusijos teritorijoje prie sienos yra keli šimtai žmonių.

Lenkija atsisako įsileisti migrantus į savo teritoriją ir pastarosiomis savaitėmis išsiuntė šimtus pastiprinimo pajėgų prie sienos. Taip pat pastatė spygliuotos vielos tvorą, siekdama sustabdyti bet kokius migrantų bandymus prasibrauti.

Riksmai ir šūviai

Lenkijos gynybos ministerija paviešino vaizdo įrašus, kuriuose girdėti į Lenkiją iš Baltarusijos neįleidžiamų migrantų riksmai ir šūviai.

Kaimyninės šalies ministerija „Twitteryje“ praneša užfiksavę baltarusių smurtą prieš vejamus atvykėlius. Negana to, Baltarusijos tarnybos baugina migrantus, šaudydami jų akivaizdoje.

Visa tai patvirtina Lenkijos gynybos ministerijos pasidalyti vaizdo įrašai.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Nieko nepes

Gi nepraleidžia nei lenkai nei lietuviai, gaila tų žmonių nes jie su vaikais mirs ten...esmė tame kad matyt toje šalyje kur gyvena taip blogai kad net pasiruošę mirtį kad patektų į ES. Įdomu, kodėl erdoganui turkijai ES pervedė 4milijardus EUR kad sustabdytų migrantus, o Baltarusijai neperveda ES 4 milijardų...jei turkams pervedė tegul perveda ir batukai, kuo tas erdoganas nuo batkos skiriasi?

Senukas

Ar vadinamas batia pasake kas ju laukia ?

Anonimas

kur juos velnias nesha ,,tuos achlamonus pajuodusius ,,ar jie tikisi ,kad krikshcioniu religija priims? tai absoliuciai svetimos kulturos-religijos kitu morales paziuru ,kitokio maisto ,,kalba!!! asilu bandos ...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS