Padėtis Belgorodo pasienio regione vis labiau aštrėja | Diena.lt

PADĖTIS BELGORODO PASIENIO REGIONE VIS LABIAU AŠTRĖJA

Rusijos pasienio regione Belgorode, kuris jau kurį laiką apšaudomas iš Ukrainos pusės, padėtis toliau aštrėja. Gubernatorius Viačeslavas Gladkovas trečiadienį pareiškė, kad to paties pavadinimo sostinėje ir pasienyje esančiuose rajonuose anksčiau laiko prasidės moksleivių atostogos. Dalis pamokų vyks nuotoliu. Septyniuose rajonuose, kaip karo teritorijose, įrenginėjami patikros postai, kur saugumo pajėgos reguliuos patekimą į vietoves.

Rusijos Federacijos Tarybos vadovė Valentina Matvijenko Maskvoje pareiškė, kad bus duotas „deramas atsakas“ į atakas. Ukrainos ginkluotųjų pajėgų išpuoliai tikslingai nukreipti prieš civilinius objektus ir miestus, kalbėjo Vladimiro Putino patikėtinė, tačiau to įrodymų nepateikė. Ji kaltino JAV , Didžiąją Britaniją ir NATO koordinuojant Ukrainos kariuomenės veiksmus. Ir to įrodymų ji nepateikė. Atsakomybę už atakas prisiėmė proukrainietiški kovotojai, kurie nepriklauso Kyjivo reguliariosioms pajėgoms.

Belgorodo srities institucijos paskelbė, kad dėl vis prastėjančios aprūpinimo padėties regione bus dalijami maisto produktai, panešė Rusijos valstybinė naujienų agentūra TASS. Antradienį V. Gladkovas taip pat paskelbė, kad į saugią vietą bus evakuota iš viso 9 tūkst. vaikų. Jau ir pernai po regiono apšaudymo būta evakuacijos.

Kontrolės postuose ginkluoti Vidaus reikalų ministerijos, nacionalinės gvardijos, pasienio apsaugos ir Gynybos ministerijos pareigūnai reguliuos patekimą į vietoves. „Mes užtikrinsime saugų patekimą iki gyvenamojo adreso tuo metu, kai nevyks apšaudymas“, – kalbėjo V. Gladkovas. Kartu gyventojai bus įtikinėjami dėl savo pačių saugumo palikti savo namus ir butus.

Gairės: Belgorodas, padėtis prastėja, apšaudymai, proukrainietiški kovotojai, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS