Pagrindinis Ukrainos kontrpuolimo tikslas – Krymo išlaisvinimas? | Diena.lt

PAGRINDINIS UKRAINOS KONTRPUOLIMO TIKSLAS – KRYMO IŠLAISVINIMAS?

  • 0

Skelbiama, kad Rusija siekia užimti Bachmutą iki gegužės 9-osios pergalės parado, tačiau Ukrainos gynybos pajėgos žada daryti viską, kad tokie planai žlugtų. Buvęs Ukrainos prezidento patarėjas pareiškė, kad pagrindinis Ukrainos kontrpuolimo tikslas išlieka Krymo išlaisvinimas. Šalies gynybos ministras pareiškė, kad ukrainiečiai jį susigrąžins be mūšio, pasakojama LNK reportaže.

Aiškėja paskutinės okupantų atakos į gyvenamuosius rajonus pasekmės.

„Dniepro srities Pavlogrado mieste teroristų raketos nusinešė dviejų žmonių, jaunų vaikinų, gyvybes. Užuojauta šeimoms. Dar 40 žmonių – moterų, vaikų ir vyrų – buvo suteikta medicininė pagalba dėl įvairių sužalojimų ir patirtų traumų. Černyhivo srityje okupantai sunaikino mokyklą. Žuvo šalia mokyklos buvęs berniukas, gimęs 2009-aisiais. Jam buvo vos keturiolika metų. Užuojauta šeimai ir draugams“, – reiškė užuojautą Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis. 

Černyhivo srityje okupantai sunaikino mokyklą. Žuvo šalia mokyklos buvęs berniukas, gimęs 2009-aisiais. Jam buvo vos keturiolika metų.

 

Vladimiro Putino karinės pajėgos toliau bando pulti. Bachmute atkakliai besiginančius karius aplankė Ukrainos sausumos pajėgų vadas.

„Ruošiamės tolimesniems veiksmams. Jūsų atsidavimo ir profesionalumo dėka miestas laikosi. Mūsų kariai ir vadai – šių laikų didvyriai, kurie kasdien griauna priešų planus. Šlovė Ukrainai!“, – nuoširdžiai dėkojo ir karinę dvasią kėlė Ukrainos sausumos pajėgų vadas Oleksandras Syrskis.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

JAV duomenimis, vien prie nedidelio Bachmuto miesto nuo praeito gruodžio rusų karinės pajėgos prarado apie 20 tūkst. karių, dar 80 tūkst. – sužaloti, tačiau net ir taip puolamo miesto, apgulto iš trijų pusių, užgrobti nesugebėjo. Rusijos samdinių grupuotės „Wagner“ vadovas Jevgenijus Prigožinas pripažino, kad okupantų sėkmei trukdo amunicijos stoka. Net mūšiui dėl Bachmuto „Wagner“ gauna tik trečdalį reikiamo kiekio. Kad okupantams iš tiesų trūksta ginklų, patvirtina ir Rusijos gynybos ministro pareiškimas.

„Rusijos kariuomenės grupuočių veiksmai specialioje operacijoje labai priklauso nuo savalaikio  karinės technikos ir ginklų atsargų papildymo. Šalies vadovybė iškėlė gynybos įmonėms uždavinį  per trumpą laiką padidinti gamybos tempus ir apimtis“, – savo pranešime akcentavo Rusijos gynybos ministras Sergejus Šoigu.

Dėl tokios padėties Kremliaus režimas dar labiau šokdina savo propagandistus, kurie jau daugelį metų „plauna smegenis“ eiliniams rusams. Pavyzdžiui, Luhansko srityje televizijos reporteriui liepta užtaisinėti raketas. Kremliaus reporteriams liepiama uždavinėti ne tik žiūrovus, bet ir patį pašnekovą klaidinančius klausimus.

O buvęs Ukrainos prezidento patarėjas pareiškė, kad pagrindinis Ukrainos kontrpuolimo tikslas – Krymo išlaisvinimas.

„Neįmanoma išlaikyti Krymo be sausumos koridoriaus. Atsižvelgdamos į tai Ukrainos ginkluotosios pajėgos sunaikins Kerčės tiltą. Mes jį nugriausime. Visa tai įmanoma esant tam tikroms sąlygoms. Šiuo metu šias sąlygas įforminame“, – pranešė buvęs Ukrainos prezidento patarėjas Oleksijus Orestovičius. 

GALERIJA

  • Pagrindinis Ukrainos kontrpuolimo tikslas – Krymo išlaisvinimas?
  • Pagrindinis Ukrainos kontrpuolimo tikslas – Krymo išlaisvinimas?
  • Pagrindinis Ukrainos kontrpuolimo tikslas – Krymo išlaisvinimas?
  • Pagrindinis Ukrainos kontrpuolimo tikslas – Krymo išlaisvinimas?
Gairės: LNK turinys, karas Ukrainoje, Sergejus Šoigu, Volodymyras Zelenskis, Krymas, „Wagner“ vadovas Jevgenijus Prigožinas, Vladimiras Putinas, karinės pajėgos, išlaisvinti
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS