Palestiniečių ministerija: per Izraelio pajėgų reidą Vakarų Krante žuvo 7 žmonės | Diena.lt

PALESTINIEČIŲ MINISTERIJA: PER IZRAELIO PAJĖGŲ REIDĄ VAKARŲ KRANTE ŽUVO 7 ŽMONĖS

Palestiniečių sveikatos apsaugos pareigūnai pranešė, kad Izraelio pajėgos per antradienio reidą Džanine okupuotame Vakarų Krante nukovė septynis palestiniečius.

Palestiniečių sveikatos apsaugos ministerija Ramaloje paskelbė, kad dar devyni žmonės per reidą buvo sužeisti ir kad dviejų sužeistųjų būklė yra kritinė.

Izraelio kariuomenė pareiškime nurodė Džanine pradėjusi antiteroristinę operaciją ir ten kovojanti su ginkluotais vyrais, bet daugiau detalių nepateikė.

Palestiniečių oficialioji naujienų agentūra „Wafa“ pranešė, kad tarp žuvusiųjų yra chirurgas Usaeedas Jabareenas (Usaidas Džabarinas) iš Džanino ligoninės.

Remdamasi ligoninės direktoriumi Wissamu Bakru (Visamu Bakru) „Wafa“ taip pat paskelbė, kad tarp žuvusiųjų yra mokytojas ir moksleivis.

Po reido buvo evakuoti žmonės iš visų mokyklų Džanine ir šalia esančioje pabėgėlių stovykloje, sakoma pranešime.

Džaninas yra palestiniečių kovotojų grupuočių bastionas. Izraelio kariuomenė reguliariai vykdo reidus šiame mieste ir stovykloje prie jo.

Vakarų Krante, kurį Izraelis okupuoja nuo 1967-ųjų, smurto mastas yra išaugęs jau daugiau kaip metai, bet dar labiau išaugo spalio 7-ąją kilus Izraelio ir „Hamas“ karui Gazos Ruože.

Nuo spalio 7-osios Vakarų Krante dėl Izraelio pajėgų ar naujakurių veiksmų žuvo mažiausiai 512 palestiniečių, nurodo vietos pareigūnai.

Per ši laikotarpį šioje teritorijoje per palestiniečių atakas taip pat žuvo mažiausiai 12 izraeliečių, rodo naujienų agentūros AFP kaupiami oficialūs Izraelio duomenys.

Daugiau kaip septynis mėnesius vykstantis karas Gazos Ruože prasidėjo po „Hamas“ beprecedentės atakos Izraelyje, kai buvo nužudyta daugiau kaip 1 170 žmonių, daugiausia civilių, rodo AFP renkami oficialūs Izraelio duomenys.

Per šią ataką „Hamas“ kovotojai taip pat pagrobė apie 250 įkaitų, iš kurių 128, Izraelio teigimu, tebėra Gazos Ruože, įskaitant 38 žuvusius įkaitus.

Pažadėjęs sunaikinti „Hamas“, Izraelis pradėjo didžiulį karinį puolimą. „Hamas“ valdomo Gazos Ruožo sveikatos apsaugos ministerija pranešė, kad per karą šioje teritorijoje jau žuvo daugiau kaip 35,5 tūkst. žmonių, daugiausia moterys ir vaikai.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS