Pamplonoje bėgimai su buliais šiemet nevyks dėl koronaviruso | Diena.lt

PAMPLONOJE BĖGIMAI SU BULIAIS ŠIEMET NEVYKS DĖL KORONAVIRUSO

Ispanijos šiauriniame Pamplonos mieste kasmet liepos 6–14 dienomis rengiamas San Fermino festivalis, išgarsintas kasdien rengiamų bėgimų su buliais, šiemet atšaukiamas dėl koronaviruso pandemijos, antradienį informavo merija.

Daugiau kaip milijonas žmonių susirinkdavo dalyvauti šioje šimtmečių senumo šventėje, per kurią kiekvieną rytą pusę tonos sveriantys gyvuliai paleidžiami vytis šimtus drąsuolių, daugiausiai dėvinčių tradicinius baltus marškinius ir raudonas skareles, siauromis senamiesčio gatvėmis.

Pamplonos taryba nusprendė atšaukti renginį, nes „kova su COVID-19 tapo pasauliniu prioritetu ir nėra kitos galimybės tokiai didžiulei šventei“, sakoma pareiškime.

Žmonės iš viso pasaulio suvažiuoja į šį miestelį išmėginti savo drąsos ir pasimėgauti ištisą parą vykstančiomis linksmybėmis, religinėmis procesijomis ir koncertais.

Nuo 1910 metų, kai pradėti kaupti tokie duomenys, per bulių bėgimus žuvo 16 žmonių. Praėjusį kartą žmogus žuvo 2009-aisiais: 27 metų ispanas buvo subadytas į kaklą, širdį ir plaučius.

San Fermino festivalio istorija siekia viduramžius, o visame pasaulyje jį išgarsino Ernesto Hemingway (Ernesto Hemingvėjaus) 1926 metų romanas „Fiesta: Ir pateka saulė“ (The Sun Also Rises).

Nuo COVID-19 Ispanijoje jau mirė kone 21,3 tūkst. žmonių. Tai trečias pagal dydį koronavirusinės infekcijos aukų skaičius po JAV ir Italijos.

Pandemija taip pat privertė atidėti ar atšaukti tokius didelius renginius, kaip 2020 metų Tokijo olimpiada, Koučelos muzikos festivalis Pietų Kalifornijoje ir Montrė džiazo festivalis Šveicarijoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS