Pareigūnai: D. Trumpas tikriausiai slėpė dokumentus siekdamas trukdyti tyrimui | Diena.lt

PAREIGŪNAI: D. TRUMPAS TIKRIAUSIAI SLĖPĖ DOKUMENTUS SIEKDAMAS TRUKDYTI TYRIMUI

Per kratą buvusio JAV prezidento Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) namuose Floridoje aptikti dokumentai „tikriausiai buvo slepiami“ siekiant trukdyti Federalinio tyrimų biuro tyrimui dėl galimai netinkamo jo elgesio su įslaptinta medžiaga, antradienį teismui pateiktame dokumente nurodė Teisingumo departamentas.

Šie dokumente įvardijamos priežastys, paskatinusios FTB rugpjūčio 8 dieną atlikti kratą D. Trumpo rezidencijoje „Mar-a-Lago“. Ji buvo surengta patikrinus anksčiau pareigūnams eksprezidento perduotus dokumentais, kuriuose buvo itin slaptos informacijos, įskaitant duomenis apie žvalgybos informatorius.

Prieš kratą FTB aptiko „įvairių įrodymų“, kad rezidencijoje „Mar-a-Lago“ liko „įslaptintų dokumentų“, rašoma Teisingumo departamento dokumente.

„Vyriausybė taip pat surinko įrodymų, kad vyriausybės dokumentai galimai buvo slepiami ir naikinami... ir galimai buvo stengiamasi trukdyti vyriausybės atliekamam tyrimui“, – priduriama dokumente.

Teisingumo departamentas nurodė pateikęs detalią informaciją apie pasirengimą kratai „siekdamas pataisyti neišsamius ir netikslius D. Trumpo teiginius, išdėstytus teismui pateiktuose dokumentuose“.

Teisingumo departamentas šį dokumentą pateikė reaguodamas į praėjusią savaitę D. Trumpo teismui pateiktą prašymą paskirti nepriklausomą ekspertą, kad šis patikrintų FTB iš jo namų konfiskuotus dokumentus.

Specialusis pareigūnas, kuris nebūtų pavaldus Teisingumo departamentui, nurodžiusiam surengti kratą, įvertintų dokumentus ir nustatytų, kuriuos iš jų D. Trumpas galėtų pasilikti, t. y., jie negalėtų būti naudojami atliekant tyrimus.

Teisingumo departamentas teismui pateiktame dokumente tvirtina, kad teismas neturėtų paskirti specialiojo pareigūno, „nes tie dokumentai nepriklauso D. Trumpui“.

Dokumente priduriama, kad „specialiojo pareigūno paskyrimas yra nereikalingas ir labai pakenktų svarbiems vyriausybės interesams, įskaitant nacionalinio saugumo interesus“.

Respublikonas D. Trumpas, svarstantis galimybę vėl kandidatuoti į prezidento postą 2024 metais vyksiančiuose rinkimuose, apkaltino  Teisingumo departamentą ir prezidentą Joe Bideną (Džo Baideną) vykdant „raganų medžioklę“ ir sakė, kad teisėjas „neturėjo leisti įsilaužti į mano namus“.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

labai

gražus dažytas klimaksinis vyrukas niekaip nesusitaiko su pralaimėjimu, ar čia vėl ruZZkiai kompromato pažadėjo?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS