Policija: Japonijoje įkaitų paėmęs asmuo sulaikytas | Diena.lt

POLICIJA: JAPONIJOJE ĮKAITŲ PAĖMĘS ASMUO SULAIKYTAS

Japonų policija pranešė, kad antradienį po ilgos priešpriešos buvo sulaikytas įtariamas šaulys, kuris pašte įkaitais buvo paėmęs mažiausiai du žmones.

„Vyras buvo sulaikytas. Išsamesnė informacija bus pateikta vėliau“, – naujienų agentūrai AFP sakė Saitamos prefektūros, esančios netoli Tokijo, policijos atstovas spaudai.

Anksčiau skelbta, kad įtariamojo motyvas neaiškus. Be to, policija manė, kad jis taip pat dalyvavo šaudynėse ligoninėje,per kurias sužeisti du žmonės, o žiniasklaidos pranešimuose teigiama, kad su šiais įvykiais susijęs ir gaisras viename daugiabutyje.

„Šiandien apie 14.15 val. (vietos, 7.15 val. Lietuvos laiku) asmuo paėmė įkaitų ir užsibarikadavo pašte“ Varabyje, savo interneto svetainėje pranešė į šiaurę nuo Tokijo esančio miesto valdžia.

„Nusikaltėlis turi, kaip atrodo, ginklą“, – priduriama pranešime.

„Šalia įvykio vietos esantys piliečiai raginami laikytis policijos nurodymų ir evakuotis pagal policijos nurodymus“, – nurodė pareigūnai.

Sutemus aplink trijų aukštų pastatą tebestovėjo keli policijos automobiliai su mirksinčiomis šviesomis, matyti filmuotoje medžiagoje iš įvykio vietos.

„Tai ramus rajonas. Negaliu patikėti, kad vyksta kažkas panašaus“, – naujienų agentūrai AFP sakė 70 metų vietos gyventojas Tetsuo Sasaki (Tecuo Sasakis).

„Dar vakar buvau tame pašte, – sakė jo 64 metų žmona Reiko Sasaki. – Galėjau atsidurti netinkamoje vietoje netinkamu laiku. Galėjau tapti taikiniu.“

Šaudymas ligoninėje

Anksčiau netoliese esančioje Todos ligoninėje, kai, pranešama, iš gatvės į pastatą buvo paleista šūvių, buvo lengvai sužeisti du žmonės – gydytojas ir pacientas.

Policija „mano, kad vyras buvo prie tos ligoninės ir tada atėjo į paštą“, AFP sakė vienas miesto pareigūnas.

„Po 13 val. (vietos, 6 val. Lietuvos laiku) išgirdau moterį, kuri šaukė: „Kas nors, prašau, ateikite“, o slaugytoja man pasakė: „Laikykitės atokiau nuo langų ir laikykitės žemai“, – transliuotojui NHK pasakojo ligoninėje buvęs į septintą dešimtį metų įkopęs vyras.

„Apie 14 val. užsukau į gydytojo kabinetą ir šalia apžiūros stalo pamačiau kraujo balą. Negirdėjau šūvio. Tačiau slaugytoja sakė, kad girdėjo du šūvius“, – sakė tas vyras.

„Fuji TV“ sakė, kad policija taip pat tiria galimą šio vyro ryšį su anksčiau tą pačią dieną Todoje kilusiu gaisru daugiabučiame name. Per gaisrą niekas nenukentėjo, teigiama pranešime.

Smurtiniai nusikaltimai Japonijoje yra labai reti, iš dalies dėl griežtų ginklų laikymo taisyklių.

Japonijoje žmogžudysčių skaičius yra vienas mažiausių pasaulyje.

Tačiau pastaraisiais metais smurtiniai nusikaltimai, įskaitant išpuolius panaudojant šaunamuosius ginklus, sulaukė daug žiniasklaidos dėmesio, ypač praėjusių metų liepą įvykdytas buvusio ministro pirmininko Shinzo Abe (Šindzo Abės) nužudymas.

Pranešama, kad Sh. Abe nužudymu kaltinamas Tetsuya Yamagami (Tecuja Jamagamis) taikėsi į politiką dėl jo ryšių su Susivienijimo bažnyčia.

Balandį buvo sulaikytas vyras, kuris, kaip įtariama, metė sprogmenį į ministrą pirmininką Fumio Kishidą (Fumiją Kišidą), kai šis vykdė rinkimų kampaniją Vakajamos mieste. Premjeras per šį incidentą nenukentėjo.

Kitą mėnesį viename pastate pasislėpė vyras, kuris, kaip įtariama, anksčiau ginklu ir peiliu nužudė keturis žmones, įskaitant du policijos pareigūnus ir pagyvenusią moterį.

31 metų Masanori Aoki (Masanoris Aokis) buvo sulaikytas savo namuose prie ūkio netoli Nakano miesto Nagano regione, tuo metu pranešė policija.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS