Pareigūnas: Kinija greitai gali atšaukti karantiną viruso nusiaubtame Hubėjuje | Diena.lt

PAREIGŪNAS: KINIJA GREITAI GALI ATŠAUKTI KARANTINĄ VIRUSO NUSIAUBTAME HUBĖJUJE

Kinija gali netrukus atšaukti karantiną koronaviruso protrūkio epicentre atsidūrusioje provincijoje, kuri ilgiau nei mėnesį izoliuota nuo likusios šalies, penktadienį teigė vienas aukšto rango vyriausybės pareigūnas.

Paklaustas apie griežtas priemones, kurių buvo imtasi centrinėje Hubėjaus provincijoje siekiant užkirsti kelią viruso plitimui, Kinijos valstybės tarybos generalinio sekretoriaus pavaduotojas Ding Xiangyangas (Ding Siangjangas) žurnalistams atsakė, kad „diena, kurios visi laukia, nėra labai toli“.

Vis tik jis pabrėžė, kad nuo viruso Hubėjuje ir jo sostinėje Uhane, kur atsirado šis užkratas, vis dar miršta didžiausia dalis visų aukų šalyje.

Maždaug 56 mln. Hubėjaus gyventojų nuo sausio pabaigos faktiškai buvo paskirtas karantinas, siekiant užkristi kelią viruso plitimui visoje šalyje tuo metu, kai žmonės grįžo į darbą iš savo gimtųjų miestų po pratęstų Naujųjų metų pagal Mėnulio kalendorių atostogų.

Pastarosiomis savaitėmis naujų užsikrėtimo atvejų Hubėjuje ir Uhane palaipsniui mažėja.

Penktadienį pirmą kartą nuo to laiko, kai Kinija pradėjo oficialius skaičiavimus, nė vienoje už Uhano ribų esančių gyvenviečių nebuvo pranešta apie jokius naujus užsikrėtimo atvejus.

Ding Xiangyangas pareiškė, kad gerėjant padėčiai valdžios institucijos keis galiojančias priemones.

Jo pareiškimai yra naujausias požymis, kad gyvenimas Kinijoje netrukus gali pradėti grįžti į normalias vėžes.

Į pietus nuo Uhano esančiame Hubėjaus mažesniame Čibi mieste penktadienį, praėjus 19 dienų po vėliausiai nustatyto užsikrėtimo atvejo, buvo pašalintos kelių barikados ir buvo leista įvažiuoti į miestą, nors palikti jį tebedraudžiama.

Tokia žinia nuskambėjo kai kuriems regionams ruošiantis kitą savaitę atidaryti prieš daugiau nei mėnesį uždarytas mokyklas.

Tibeto kalnyne esanti Činghajaus provincija vasario pabaigoje paskelbė, kad aukštosios ir profesinės mokyklos palaipsniui atnaujins savo veiklą nuo kovo 9 iki 13 dienos. Vidurines mokyklas planuojama atidaryti vėliau šį mėnesį.

Kinijos pietvakariuose esančios kalnuotos Guidžou provincijos valdžia taip pat paskelbė, kad kai kuriose vidurinėse ir aukštosiose mokyklose nuo kovo 16 dienos atsinaujins pamokos.

Kinijoje nuo koronaviruso mirė daugiau nei 3 000 žmonių, dar per 80,5 tūkst. juo užsikrėtė.

Tačiau pareigūnai pažymėjo, kad padėtis gerėja ir kad Hubėjus dabar turi pakankamai medicininės apsaugos priemonių, pagrindinių vaistų ir įrangos, kurių anksčiau labai trūko.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS