Paryžiuje aktyvistės sriuba apliejo „Moną Lizą“ saugantį stiklą | Diena.lt

PARYŽIUJE AKTYVISTĖS SRIUBA APLIEJO „MONĄ LIZĄ“ SAUGANTĮ STIKLĄ

  • 23

Dvi protestuotojos sekmadienį Paryžiuje apipylė sriuba neperšaunamą stiklą, saugantį Leonardo da Vinci (Leonardo da Vinčio) „Moną Lizą“, reikalaudamos teisės į, anot jų, sveiką ir tvarų maistą, pranešė naujienų agentūros AFP žurnalistas.

Prancūzijos sostinės Luvro muziejuje dvi moterys pylė raudoną ir oranžinę sriubą ant stiklo, saugančio besišypsančios moters paveikslą, teigė AFP žurnalistas.

„Kas svarbiau? Menas ar teisė į sveiką ir tvarų maistą“, – klausė jos, atsistojusios priešais paveikslą ir tęsusios savo kalbą.

„Jūsų žemės ūkio sistema serga. Mūsų ūkininkai miršta darbe“, – teigė jos, kol apsaugos darbuotojai priešais jas pastatė juodus ekranus ir evakavo patalpą.

Prancūzijos ūkininkai jau kelias dienas protestuoja reikalaudami geresnio darbo užmokesčio, mokesčių ir taisyklių.

Tai naujausias išpuolis prieš šį Luvro muziejuje esantį šedevrą po to, kai 2022 metų gegužę į jį buvo mestas kreminis pyragas, tačiau dėl storo stiklo korpuso jis nenukentėjo.

Atsakomybę už šią sekmadienį įvykdytą akciją prisiėmė grupė, pasivadinusi „Riposte Alimentaire“ („Maisto kontrataka“).

Prancūzijos ūkininkai jau kelias dienas protestuoja reikalaudami geresnio darbo užmokesčio, tinkamesnių mokesčių ir taisyklių.

Likus keliems mėnesiams iki Europos Parlamento rinkimų, kurie laikomi pagrindiniu išbandymu prezidento Emmanuelio Macrono (Emaniuelio Makrono) vyriausybei, vyriausybė stengiasi, kad žemės ūkio darbuotojų nepasitenkinimas neišplistų.

Ministras pirmininkas Gabrielis Attalis (Gabrielis Atalis) sekmadienį skubiai paskelbė apie naujas priemones po to, kai kurie ūkininkai grasino pirmadienį blokuoti kelius į sostinę.

Rašyti komentarą
Komentarai (23)

.

i ukrainos fronta tokias reikia siusti, kad kovotu uz savo vertybes. galetu putino tanka sriuba apipilti.

senas kavenskas

Nu šitos debilės galėtų atidirbti bent 500 val. visuomenei naudingų darbų .. kokiam ,,raudonųjų žibintų '' rajone ! kokios čia ,,aktyvistė'' ? kvaišos su raudonu siūlu galvoje , kad ausys laikytusi .. kiek žinau Prancūzijoje dabar ,,riebios'' baudos už tokius debiliškumus ..

nepagarsėjo

bešlifuodamos ''raudonajam kvartale'' Paryžiuje ......... tai nusprendė taip pasireklamuot - aktyvios
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS