Paryžiuje vėl įvyko policijos ir protestuotojų susirėmimai | Diena.lt

PARYŽIUJE VĖL ĮVYKO POLICIJOS IR PROTESTUOTOJŲ SUSIRĖMIMAI

  • 7

Paryžiuje dešimtims tūkstančių žmonių antradienį susirinkus į protesto akciją prieš Prancūzijos prezidento Emmanuelio Macrono (Emaniuelio Makrono) pensijų reformą, kilo susirėmimai tarp policijos ir protestuotojų, pranešė naujienų agentūros AFP korespondentai.

Po to, kai keli mitingo priešakyje buvę juodai apsirengę ir veidus užsidengę žmonės įsiveržė į maisto prekių parduotuvę, ir, eitynėms artėjant prie Nacijos aikštėje Paryžiaus rytuose, sukėlė gaisrą, policija panaudojo ašarines dujas.

Sostinės policija pranešė, kad iki popietės buvo suimti mažiausiai 22 žmonės.

Prancūzijos vidaus reikalų ministerija nurodė, kad antradienį protestuose dalyvavo apie 740 tūkst. žmonių visoje šalyje. 

Vyriausybės duomenimis, šis skaičius šiek tiek sumažėjo, palyginti su paskutine didele protestų diena praėjusį ketvirtadienį, kai visoje šalyje protestavo 1,09 mln. žmonių.

Ministerija nurodė, kad Paryžiuje susirinko 93 tūkst. mitinguotojų, o CGT profsąjungos tvirtinimu, sostinėje į gatves išėjo 450 tūkst. žmonių.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

kol

jegos strukturose bus banditisko geno padarai tol nieko gero nebus reik zmonems vienytis ir sia paderme patvarkyt kad siems daeitu kad ju nieks negins o tuomet ir pacios marijonetes isbegios pacios taip turi buti visur ???===

konservatkgebistų CHUNTA, ar matote

kokia " demokratiją" demonstruoja PRANCŪZIJA

>>> Anonimas

Kacape valstieti, gal raminkis pagaliau?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS