Pateikti kaltinimai keturiems įtariamiesiems dėl žurnalisto J. Kuciako nužudymo | Diena.lt

PATEIKTI KALTINIMAI KETURIEMS ĮTARIAMIESIEMS DĖL ŽURNALISTO J. KUCIAKO NUŽUDYMO

  • 0

Praėjus 20 mėnesių nuo žurnalisto Jano Kuciako ir jo sužadėtinės nužudymo, Slovakijos prokuratūra pateikė kaltinimus keturiems įtariamiesiems.

Įtariamieji yra verslininkas Marianas Kočneris, įtariamas užsakęs žmogžudystes, ir dar trys jas organizavę ir vykdę žmonės, naujienų agentūrai TASR sakė prokuratūros atstovė spaudai. Visiems jiems prokurorai siūlo kalėjimo iki gyvos galvos bausmę.

Prokurorai taip pat pasiūlė atskirą susitarimą su dar vienu bendrininku, kuris prisipažino prisidėjęs prie nusikaltimo ir sutiko liudyti prieš buvusius nusikaltimo bendrus.

Tiriamasis žurnalistas J. Kuciakas ir jo sužadėtinė Martina Kušnirova buvo nušauti savo namuose pernai vasario 21 d. J. Kuciakas tuo metu tyrė politikų, verslo ir organizuoto nusikalstamumo ryšius.

Po mirties paskelbtas jo tyrimas apie Slovakijos vyriausybės pareigūnų ir Italijos mafijos ryšius sukėlė masines demonstracijas prieš korupciją ir netinkamą ES lėšų panaudojimą. Dėl protestų atsistatydino ilgametis šalies ministras pirmininkas Robertas Fico.

Pastaraisiais mėnesiais teisėsaugos tyrimai atskleidė vis daugiau detalių, taip priversdami atsistatydinti ir kitus politikus, teismų ir policijos pareigūnus.

Manoma, kad atsistatydinę pareigūnai buvo papirkti verslininko, užsakiusio J. Kuciako nužudymą.

Žiniasklaidoje pasirodė informacija, kad anksčiau dėl įtarimų sukčiavimu sulaikytas verslininkas rinko politikų, verslininkų ir teismų pareigūnų pokalbių įrašus ir kitą informaciją, kad vėliau galėtų juos šantažuoti.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS