Pchenjano branduolinis užtaisas buvo 10 kartų galingesnis už Hirošimos bombą | Diena.lt

PCHENJANO BRANDUOLINIS UŽTAISAS BUVO 10 KARTŲ GALINGESNIS UŽ HIROŠIMOS BOMBĄ

  • 0

Japonija trečiadienį dar kartą padidino savo apskaičiuotą naujausio Šiaurės Korėjos branduolinio bandymo galingumą ir paskelbė, kad jis buvo maždaug 160 kilotonų – daugiau kaip 10-kart didesnis už Hirošimą nušlavusios atominės bombos.

Iš pradžių Tokijas skelbė, kad Šiaurės Korėjos susprogdinto branduolinio užtaiso galingumas buvo 70 kilotonų, vėliau – kad 120 kilotonų.

Gynybos ministras Itsunori Onodera (Icunoris Onodera) žurnalistams sakė, kad jo ministerija galingumą iki 160 kilotonų padidino remdamasi patikslintu dydžiu, kurį pateikė Visuotinio branduolinių bandymų uždraudimo sutarties organizacija (CTBTO) .

„Jis daug galingesnis nei ankstesni jų branduoliniai bandymai“, – žurnalistams sakė I. Onodera.

Amerikiečių bombos, kuri 1945 metais sunaikino Hirošimą, galingumas buvo 15 kilotonų.

Naujausias Japonijos paskelbtas skaičius gerokai viršija 50-100 kilotonų, apie kurias Jungtinių Tautų Saugumo Taryboje kalbėjo JT generalinio sekretoriaus pavaduotojas politikos reikalams Jeffrey Feltmanas (Džefris Feltmanas).

Anksti trečiadienį I. Onodera telefonu kalbėjosi su JAV gynybos sekretoriumi Jimu Mattisu (Džimu Matisu) ir sutarė su juo intensyvinti spaudimą Šiaurės Korėjai, nurodė Japonijos gynybos ministerija.

„Šiaurės Korėjos branduolinių (ginklų) ir raketų programų plėtotė yra nauja rimtų ir artėjančių grėsmių stadija“, – J. Mattisui pasakė I. Onodera, kurio žodžius citavo ministerija.

Ministerija pridūrė, kad JAV gynybos sekretorius laikosi tokios pačios nuomonės.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS