Pekinas tvirtina, kad PSO koronaviruso ekspertai Kinijoje lankysis ketvirtadienį | Diena.lt

PEKINAS TVIRTINA, KAD PSO KORONAVIRUSO EKSPERTAI KINIJOJE LANKYSIS KETVIRTADIENĮ

Dešimt Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) mokslininkų nuo ketvirtadienio lankysis Kinijoje, siekdami ištirti COVID-19 pandemijos ištakas, pranešė valdžios atstovai, praėjus daugiau nei metams nuo pandemijos pradžios ir nuskambėjus kaltinimų, kad Pekinas delsė pradėti tyrimą.

PSO komanda „bendradarbiaus su kinų mokslininkais, vykdydami bendrą tyrimą dėl COVID-19 ištakų“, nurodoma Nacionalinės sveikatos apsaugos komisijos pareiškime.

Ilgai laukta misija, apie kurią buvo diskutuojama nuo praėjusių metų, turi didelę politinę reikšmę, koronavirusui siaubiant valstybes, pražudžius jau beveik 2 mln. žmonių ir paralyžiavus pasaulinę ekonomiką.

Kinija anksčiau šį mėnesį sulaukė retų PSO vadovo priekaištų dėl paskutinę minutę atidėtos misijos pradžios.

Planuojama, kad PSO ekspertų komanda atvykusi į Kiniją karantinuosis dvi savaites, o paskui apsilankys Uhane – mieste, kur 2019 metų pabaigoje buvo užfiksuotas pirmas aukų pareikalavęs viruso židinys.

Tarptautinė bendruomenė su JAV ir Australija priešakyje ragina ištirti pandemijos kilmę – taigi, Kinija spaudžiama prisiimti atsakomybę.

Daugelis šalių kritikuoja Pekiną dėl neskaidraus elgesio prasidėjus protrūkiui, o pati Kinija valdžia giria savo atsaką į epidemiją ir tildo bet kokią kritiką šalies viduje.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS