Pekine dėl vieno COVID-19 reikalavimų nepaisiusio vyro izoliuojasi tūkstančiai žmonių | Diena.lt

PEKINE DĖL VIENO COVID-19 REIKALAVIMŲ NEPAISIUSIO VYRO IZOLIUOJASI TŪKSTANČIAI ŽMONIŲ

Pekine tūkstančiams žmonių teko karantinuotis, kai vienas jų kaimynas ignoravo reikalavimą likti namuose, o vėliau tyrimais buvo patvirtinta, kad jis serga COVID-19.

Dėl šio atvejo policija pradėjo tyrimą.

Kinijos sostinės valdžia pastarąsias penkias savaites namuose laikė šimtus tūkstančių gyventojų, siekdama sustabdyti didžiausią koronavirusinės infekcijos protrūkį nuo pandemijos pradžios.

Sekmadienį pareigūnai pranešė, kad penktą dešimtį einantis vyras, pavarde Sunas, nesilaikė reikalavimo izoliuotis, nors buvo apsilankęs prekybos centre, kuris buvo priskirtas „didelės rizikos“ zonai.

„Tą laikotarpį, kai turėjo izoliuotis namuose... jis daug kartų vaikštinėjo po savo rajoną“, – pranešė Pekino visuomenės saugumo pareigūnas Pan Xuhong (Pan Siuhongas).

Vėliau vyrui ir jo sutuoktinei tyrimais buvo patvirtinta COVID-19. Dėl jų pareigūnai turėjo įsakyti 5 tūkst. kaimynystėje gyvenusių žmonių izoliuotis namuose, o dar 250 kaimynų išsiuntė į savivaldybės karantinavimosi centrą.

Pirmadienį sostinėje prasidėjo dėl viruso įvestų apribojimų švelninimas. Pekino valdžia vėl atidarė miesto parkus, muziejus ir kino teatrus bei paskelbė, kad užkrato protrūkis yra suvaldytas.

Kinija laikosi „nulinės COVID-19 tolerancijos strategijos“ – šalyje taikomas masinis testavimas ir griežtos karantino priemonės, kuriomis siekiama užkirsti kelią tolesniam viruso plitimui.

Už nustatytos tvarkos pažeidimą numatytos griežtos nuobaudos, todėl dėl Suno nusižengimų policija pradėjo tyrimą.

Pekine plintant koronaviruso omikron atmainai nuo balandžio pabaigos buvo registruota daugiau nei 1 700 užsikrėtimų. Tai nedidelis skaičius pasauliniu požiūriu, tačiau Kinija laikosi labai griežtų viruso plitimo kontrolės priemonių.

Per pastarąją savaitę naujų užsikrėtimo atvejų gerokai sumažėjo.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS