Pietų Afrikoje užsikrėtusiųjų koronavirusu skaičius išaugo iki 402 | Diena.lt

PIETŲ AFRIKOJE UŽSIKRĖTUSIŲJŲ KORONAVIRUSU SKAIČIUS IŠAUGO IKI 402

Pietų Afrikos Respublikoje (PAR) per parą užregistravus 128 naujus užsikrėtimo koronavirusu atvejus pirmadienį užsikrėtusiųjų skaičius išaugo iki 402 – daugiausia visame Afrikos žemyne.

PAR prezidentas Cyrilas Ramaphosa (Sirilas Ramafosa) turėtų kreiptis į šalies gyventojus dėl augančio koronaviruso pavojaus. Manoma, kad prezidentas turėtų pranešti apie naujas ribojančias priemones ligos COVID-19 plitimui pažaboti.

Daugiau nei pusė iš visų šalyje registruotų užsikrėtimo koronavirusu atvejų nustatyta Gautengo provincijoje, kur yra didžiausias 5,7 mln. gyventojų turintis šalies miestas Johanesburgas ir 2,4 mln. gyventojų turinti sostinė Pretorija, rodo Sveikatos apsaugos ministerijos paskelbti duomenys.

PAR jau aplenkė Egiptą ir dabar yra daugiausiai patvirtintų koronaviruso atvejų turinti Afrikos valstybė. Kol kas šalyje mirties atvejų nuo COVID-19 neregistruota. Daugiausia užsikrėtusiųjų yra atvykę iš Europos arba kitų užsienio šalių, tačiau vietoje perduodamų užkrato atvejų skaičius taip pat auga.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS