Pietų Kalifornijoje ore susidūrus dviem sraigtasparniams žuvo 2 ugniagesiai ir pilotas | Diena.lt

PIETŲ KALIFORNIJOJE ORE SUSIDŪRUS DVIEM SRAIGTASPARNIAMS ŽUVO 2 UGNIAGESIAI IR PILOTAS

  • 0

Pietų Kalifornijoje sekmadienį susidūrus dviem priešgaisriniams sraigtasparniams gesinant gaisrą Riversaido apygardoje, žuvo trys žmonės, pranešė gelbėjimo tarnybų pareigūnai.

Vienas iš sraigtasparnių saugiai nusileido.

„Deja, antrasis sraigtasparnis sudužo ir tragiškai žuvo visi trys jo įgulos nariai, tarp kurių buvo vienas „Cal Fire“ skyriaus viršininkas, vienas „Cal Fire“ kapitonas ir vienas kontraktininkas pilotas“, – anksti pirmadienį spaudos konferencijoje sakė Kalifornijos priešgaisrinės tarnybos „Cal Fire“ Pietų regiono vadovas Davidas Fulcheris (Deividas Fulčeris).

D. Fulcheris nenurodė aukų tapatybės.

„Cal Fire“ ir Riversaido apygardos ugniagesių departamentas buvo išsiųstas po pranešimo apie statinio gaisrą, teigė D. Fulcheris.

Netrukus po to, kai atvyko pirmoji autocisterna, buvo pranešta, kad gaisras išsiplėtė į augmeniją, todėl buvo pradėtas gaisro gesinimas, į kurį buvo įtraukti lėktuvai ir sraigtasparniai.

Gesindami gaisrą, abu sraigtasparniai susidūrė. Dėl susidūrimo kilo papildomas 1,6 hektaro plotą apėmęs gaisras, kuris buvo užgesintas.

„Nors tai buvo tragiškas įvykis, šiandien taip pat esame dėkingi, kad jis nebuvo dar blogesnis, – sakė D. Fulcheris. – Pirmuoju sraigtasparniu skridę asmenys sugebėjo saugiai nusileisti be jokių incidentų ir niekas kitas nenukentėjo.“

Sraigtasparnio pilotas dirbo pagal sutartį su Kalifornijos miškininkystės ir priešgaisrinės apsaugos departamentu, sekmadienio vakarą teigė ugniagesių kapitonas ir atstovas spaudai Richardas Cordova (Ričardas Kordova).

Avariją tiria Nacionalinė transporto saugos valdyba.

GALERIJA

  • Pietų Kalifornijoje ore susidūrus dviem sraigtasparniams žuvo 2 ugniagesiai ir pilotas
Scanpix nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS